Победителят в президентските избори в САЩ Джо Байдън печели и

...
Победителят в президентските избори в САЩ Джо Байдън печели и
Коментари Харесай

Байдън победи в Джорджия вече и официално


Победителят в президентските избори в Съединени американски щати Джо Байдън печели и Джорджия - щата, който не е подкрепял демократ за държавен глава от 1992 година насам. Това усилва още повече преднината му пред Доналд Тръмп с 306 против 232 гласа в електоралната гилдия, съобщи БНР.

Водещи американски медии оповестиха Байдън за победител в щата Джорджия , считан за бастион на републиканците, а Тръмп - в Северна Каролина.

Малката разлика сред двамата съперници в Джорджия стана причина за наново броене на бюлетините.

До момента президентът Тръмп не е признал загуба. Неговите юристи оспорват избори те в няколко щата. За първи път след вота на трети ноември обаче той направи послание.

В снощната тирада Тръмп се концентрира върху тематиката за разпределението на бъдещата ваксина против Covid-19.

Той съобщи, че до края на годината може да бъдат утвърдени два разнообразни препарата. 20 милиона дози ще бъдат раздадени още идващия месец, а всички жители ще могат да се имунизират до април идната година, даде обещание Тръмп и добави:

„ В най-хубавия случай ние няма да стигнем до цялостно затваряне на страната. Аз няма да го направя. Надяваме се, че каквото и да се случи в бъдеще - кой знае коя администрация ще бъде, допускам, че времето ще покаже - само че мога да ви кажа, че тази администрация няма да вкара ограничения за изолираност “.

Междувременно стана ясно, че Байдън към момента няма достъп до данните на американското разузнаване. Следващата седмица се чака брифинг по тематиката на специалисти по национална сигурност, оповестиха от  щаба на Байдън.

Според негов консултант нарастват опасенията, че неналичието на достъп до настоящите данни може да съставлява заплаха за  сигурността.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР