Победителят в първия Биг Брадър Здравко Василев е на крачка

...
Победителят в първия Биг Брадър Здравко Василев е на крачка
Коментари Харесай

Няма да повярвате какво се случва със Здравко от „Биг Брадър”!

Победителят в първия „ Биг Брадър ” Здравко Василев е на крачка да сбъдне още една своя фантазия, разбра HotArena .

Гларусът от Приморско предприе дълго странствуване по море, което счита да е подготовка за негова последваща експедиция. С нея риалити първенецът се надява да обиколи света за година и да се запознае с най-отдалечените и малко населявани кътчета на планетата. 

Още от годините, в които се прочу в Къщата на „ Биг Брадър ”, Здравко говореше, че някой ден ще се популяризира с сходно премеждие. Дори тогава брадърът намекваше, че неговата мотивация да взе участие в шоуто е точно, с цел да види какво е да си в изолирана среда – едно от изискванията за всеки странник. Липсата на родственици, обичани хора и непредвидените обстановки също били като калявка за духа му при една експедиция. 

Малцина обаче тогава повярваха на Гларуса от Приморско, че има кураж и неизменност, с цел да стане същински приключенец. Далеч по-реален изглеждаше сюжета, в който Здравко пътува по света единствено, с цел да съпоставя дамите и да натрупва нови и нови истории за шерване на по чашка. Дори най-близките му надали са се надявали, че той може да се кротне.

Точно 14 години откакто се прочу с плейбойския си темперамент, брадърът е станал нов човек и тези евтини сюжети надалеч към този момент не го притеглят. Семеен с две деца, отдаден на бизнеса си и брачната половинка си Христина, Гларуса от Приморско се е обърнал към света на духовното прояснение.

Преди година по Великден той завърши първата си продължителна експедиция пеш, с което се убеди, че животът, който желае да води е точно по път.

Тогава Здравко потегли по стъпките на поклонниците – Камино, маршрутът на пелегрините. Последователите на Христовата религия го следват от стотици години в търсене на прояснение, помилван и отговори на въпросите за смисъла на живота им. Маршрутът е много тежък и минава през Северна Испания, а крайната му точка е Сантяго де Компостела. Той стартира във Франция, изкачва Пиренеите и върви от изток на запад по тях през цяла Северна Испания, до момента в който стигне до фамозната катедрала „ Сантяго де Компостела ”, където се твърди, че са заровени останките на свети Яков Зеведеев.

Самият път е към 800 километра, които се извървяват пешком. Вярва се, че пътят върви под проекцията на Млечния път, а по него човек се отърсва от земните си грехове. След като го измине, става едно от обичаните деца на Господ и цялата берекет се изсипва върху него.

Това обаче са единствено дребна част от същинските претекстове на Здравко да го последва. Идеята за това посвещаване на религията пламнала в брадъра преди много години, само че мотивацията му била да ревизира по какъв начин ще се усеща толкоз време надалеч от вкъщи си, в тежки условия, измежду непознати или изцяло изолиран както било в някои от най-стръмните и сложни сектори. Точно такива условия, че и по-лоши го очаквали в бъдещето му на приключенец. 

Всичко това, несъмнено, си има цена. По Великден Здравко още веднъж бил в морето, надалеч от дъщерите си и фамилията. За да не изпитва носталгия, даже боядисал яйца на борда на лодката си. Гларуса обаче си заречен незабавно щом се прибере от пътешествието си, да компенсира обичаните си хора с внимание и дарове. 

„ Поредното премеждие из хърватските и гръцките острови и пристанища приключи сполучливо! Едни незабравими 850 благи ”, похвали се пред приятелите си часове, откакто стъпи на сушата брадърът, предават от Уикенд.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР