Победителят в Откритото първенство на Австралия по тенис Новак Джокович

...
Победителят в Откритото първенство на Австралия по тенис Новак Джокович
Коментари Харесай

Джокович дари 8 млн. динара на кукления театър в Белград - slava.bg

Победителят в Откритото състезание на Австралия по тенис Новак Джокович за следващ път сподели, че не е не запомнил родината си Сърбия.

Дни, откакто подвигна 17-ия си трофей от Големия шлем, Ноле разгласи, че фондацията му ще подари 8 милиона динара (близо 70 хиляди евро) на кукления спектакъл в Белград, който носи името "Пинокио " - на героя от едноименната приказка на Карло Колоди.

Средствата ще послужат за закупуване на нови 126 стола, на които да седят феновете. С тях ще бъдат актуализирани сцената, а завесата ще бъде заменена с такава, която не гори.

"Новак мечтае доста. Ние, като фондация, имаме вяра, че фантазиите се сбъдват. Това е нашето мото. Кукленият спектакъл е място, на което децата се учат да мечтаят и да имат вяра в фантазиите си. Нека ние, като възрастни хора, да им помогнем ", съобщи Мая Кремич - представител на фондацията, съобщи бТВ.

Куклен спектакъл "Пинокио " се намира в постройката на тогавашното кино "Югославия ", която е издигната преди 51 години, и поддръжката е предизвикателство за личния състав.

Директорът Владан Джуркович съобщи, че огромната цел е в салона да има 300 места особено за деца и се надява това да се случи до края на септември 2020 година

В знак на признателност от кукления спектакъл обявиха, че през идващите 4 години ще изнасят безвъзмездни представления на групи, проведени от фондация "Новак Джокович ". Така деца от по-бедни фамилии ще могат да се допрян до приказната магия на театъра.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР