Победителят в Гран При на Саудитска Арабия Серхио Перес обяви,

...
Победителят в Гран При на Саудитска Арабия Серхио Перес обяви,
Коментари Харесай

Перес иска обяснение за загубената най-бърза обиколка

Победителят в Гран При на Саудитска Арабия Серхио Перес разгласи, че ще желае разбор и преразглеждане на връзката на Ред Бул с него и Макс Верстапен в хода на надпреварата през вчерашния ден, защото още веднъж се оказа, че двамата не получават една и съща информация и няма еднообразно отношение от страна на отбора.

В последната обиколка Макс записа най-бърза обиколка макар напътствията на спортния му инженер да не го прави и с тази 1 спомагателна точка международният първенец е отпред в класирането след първите два старта.

Перес и Верстапен вървяха първи и втори в последните обиколки на надпреварата, като Серхио беше отпред. И двамата получаваха по радиото сходни делта времена, като и двамата питаха чия е най-бързата обиколка в борбата за тази бонус точка.
 Верстапен се оплака от Ред Бул Верстапен се оплака от Ред Бул
От бокса споделиха на Перес, че най-бързата обиколка е негова и той не направи опит да запише по-добро време в последната обиколка. Верстапен научи времето на Перес и го усъвършенства в последната обиколка. След финала Макс сподели, че е „ обикновено ” да се опита да запише най-бързата обиколка.
 Перес изтри „ Искам да съм първенец ” Перес изтри „ Искам да съм първенец ”
Перес обаче изясни, че е останал с усещането, че той и Макс не би трябвало да трансформират темпото си в последните обиколки.
 Серхио Перес победи в Джеда, Верстапен стигна до второто място Серхио Перес победи в Джеда, Верстапен стигна до второто място
„ Две обиколки преди края питах за най-бързата обиколка. От бокса ми споделиха да подкрепям несъмнено движение и ми споделиха, че обиколката е моя. Мислех, че връзката с Макс е същата. Това е нещо, което би трябвало да преразгледаме, защото аз несъмнено получавах друга информация от него и по тази причина не натисках в края. Явно той имаше повече информация от мен ", изясни спечелилият в Джеда.

Снимки: Gettyimages

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР