Победителят в Евровизия Кончита Вурст през 2014 г., фронтменът на

...
Победителят в Евровизия Кончита Вурст през 2014 г., фронтменът на
Коментари Харесай

Защо им е на известни личности да се кандидатират за евродепутати

Победителят в " Евровизия " Кончита Вурст през 2014 година, фронтменът на U2 Боно през 2018 година - редица известни персони насочат политически послания от Брюксел. На евроизборите тази година няколко известни лица пробват да получат място в Европейския парламент, написа " Евронюз ".

Френският артист Франсис Лалан застана зад " жълтите жилетки ". Той е решен да сътвори опция на президента Еманюел Макрон и на крайнодясната Марин льо Пен. В Гърция листата на " Сириза " включва Алексис Георгулис, артист, прочут в чужбина с ролята си в продължението на " Моята огромна луда гръцка женитба ". В Италия Джузи Версаче се бори за правата на хората с увреждания. Тя е първият спортист в Италия, която се състезава с два ампутирани крайници. Стана народен представител дружно със Силвио Берлускони и в този момент желае място в Европейския парламент. Денис Колар е прочут като " Господин Време " поради прогнозите си за времето по белгийското национално радио и е претендент на белгийската демократична партия.

Ако някои политици гледат на Европейския парламент като на място за свършек на кариерата си, за известните персони той може да бъде опция да подобрят имиджа си и да влязат в политиката.

" Европейското равнище е забавно. Например виждаме, че звездите са разтревожени по някои въпроси, а значими решения по избрани въпроси се взимат на европейско равнище. И също така е по-лесно игрално поле, тъй като можете да повлияете на взимането на решения, без да е належащо да се намесвате в политиката на национално равнище. Така че има аргументи, които насочват тази група към конкуренцията на европейско равнище ", разяснява Андреа Феличети, учител в Университета в Льовен.

Освен това във времена на общо отчаяние към политическите елити известните персони може да съумеят по-лесно да завоюват доверието на гласоподавателите. " Понякога хората си мислят: в случай че този мъж или тази жена са го създали с кариерата си, може да го създадат и в политиката, може да бъдат положителни политици, може да решат проблемите, които самият аз виждам ", изяснява Феличети.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Евроизбори 2019 (456)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР