Победителят от редовния сезон Тампа Бей загуби с 3:7 гостуването

...
Победителят от редовния сезон Тампа Бей загуби с 3:7 гостуването
Коментари Харесай

Победителят от редовния сезон в НХЛ отпадна безславно в първия кръг на плейофите

Победителят от постоянния сезон Тампа Бей загуби с 3:7 гостуването си на Кълъмбъс и отпадна безславно в първия кръг на плейофите на Националната хокейна лига с 0:4 победи.

Така за първи път от 1968 година носителят на " Президентс Трофи " отпада без извоюван мач в елиминациите.

Тампа Бей беше повече от впечатляващ през акцията, в която изравни върха на Детройт от 62 победи и записа 128 точки - четвърто достижение в лигата за всички времена. В плейофите, обаче, обстановката се оказа напълно друга.

Къмъблъс, който си обезпечи втората " уайлд кард " за присъединяване в елиминациите едвам след предпоследния си мач в постоянния сезон, нито един път не позволи да бъде изоставащ в срещите от серията.

Пиер-Люк Дюбоа се отличи с гол и две асистенции, а Александър Тьоксие се разписа два пъти за триумфа в четвъртия дуел. Сергей Бобровски отрази 30 шайби, а Сет Джоунс, Оливер Бьоркстранд, Артьоми Панарин и Мат Дюшен също се разписаха.

Стивън Стамкос, Седрик Пакет и Брейдън Пойнт вкараха, само че това не беше задоволително.
Ню Йорк Айлъндърс завоюва с 3:1 гостуването си на Питсбърг и също отстрани противника с 4:0 победи в първия кръг на Запад.

Джордан Еберле вкара в четвърти следващ дуел, а вратарят Робин Ленър парира 32 изстрела за триумфа. Джош Бейли се отличи с гол и асистенция, а Брок Нелсон също се разписа.

Питсбърг, който взе участие за 13-а поредна година в плейофите, вкара едвам шест пъти в серията.

Четвъртият мач стартира оптимистично с попадение на Джейк Генцел още в 35-ата секунда, само че по-късно гостите позволиха поврат.
Кайл Конър от Уинипег се разписа в 6:02 минута на продължението за 2:1 против домакина Сейнт Луис, с което резултатът в серията в Западната конференция беше подравнен на 2:2 победи.

Марк Шайфли също вкара, а вратарят Конър Хелебък парира 31 изстрела.

Владимир Тарасенко изведе домакините напред при започване на третата част, а Джордън Бинингтън избави 37 удара, само че това не беше задоволително.
Вицешампионът Лас Вегас разгроми гостуващия Сан Хосе с 5:0 и поведе с 3:1 победи в серията.

Макс Пачорети осъществя два пъти, а Шей Тиодор, Алекс Тък и Джонатан Маршесо също вкараха за третия следващ триумф на отбора в елиминациите против противника. Вратарят Марк-Андре Флюри парира 28 изстрела.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР