Победителят от дългоочаквания сблъсък между Дионтей Уайлдър (40-0, 39 КО)

...
Победителят от дългоочаквания сблъсък между Дионтей Уайлдър (40-0, 39 КО)
Коментари Харесай

WBC спъва мераците на Уайлдър и Фюри за моментален реванш

Победителят от дълго чакания конфликт сред Дионтей Уайлдър (40-0, 39 КО) и Тайсън Фюри (27-0, 19 КО) на 1 декември в Лос Анджелис ще би трябвало да организира наложителна отбрана на купата в тежка категория на Световния боксов съвет против Доминик Бризийл (19-1, 17 КО).

Именно Бризийл бе доказан като формален кандидат за пояса от президента на WBC Маурисио Сюлеман. В известието на Съвета пък се акцентира, че ще бъде преразгледано и желанието на Луис Ортис - носителя на така наречен “сребърен пояс” - да стане формален кандидат.

WBC Mandatories: Wilder, Fury vs Breazeale or Joshua / Whyte review https://t.co/7i5AZQMIEW #boxing pic.twitter.com/W9ZHzcm7Bn
— World Boxing News (@WorldBoxingNews) October 8, 2018
Единственият метод Уайлдър или Фюри да избегнат Бризийл като идващ собствен съперник е да се уговори мегасблъсък за сливане на всички четири международни трофеи с Антъни Джошуа. Такъв вид има за месец април, само че той би спънал пък желанието на Уайлдър и Фюри да създадат мигновен реванш между тях.

Джошуа за последно бе на кръга на 22 септември, когато нокаутира Александър Поветкин, а има непокътнат стадион “Уембли” за 13 април 2019-а. Уайлдър пък организира за последно наложителна отбрана на купата си през ноември 2017-а, когато спря Бърмейн Стивърн още в първия рунд, а същата вечер Бризийл победи Ерик Молина и това му е последния дуел досега. Единствената загуба на Бризийл е от Джошуа - нокаут в осми рунд през лятото на 2016-а, като от този момент той има две победи.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР