Победителят на рали Дакар от 2010 година Карлос Сайнц призна,

...
Победителят на рали Дакар от 2010 година Карлос Сайнц призна,
Коментари Харесай

Карлос Сайнц приключва кариерата си след Дакар 2018

Победителят на рали Дакар от 2010 година Карлос Сайнц призна, че Дакар 2018 евентуално ще означи края на професионалната му кариера в автомобилизма, само че към момента не желае да прави прибързани изводи за бъдещето си. Peugeot ще се отдръпна като фабричен отбор след изданието идващия месец, а приоритет за французите става Световния раликрос шампионат.
" Надявам се да дам на Peugeot успеха в този финален за тях Дакар. В момента не мисля за нищо друго с изключение на за старта на 6 януари. Вече съм на 55 години и съм покрай края на кариерата си, само че тъкмо в този момент мисля единствено за Дакар. Не знам какви са вариантите пред мен след януари. Засега няма различен производител, който да е показал интерес към формата. Ще останат единствено Mini, само че не съм приказвал с тях ", показа Сайнц.

През последните две години Peugeot завоюва Дакар с именития Стефан Петерханзел, до момента в който Сайнц не съумя да стигне финала. " Стратегията е доста значима, изключително тази година. Трябва да бъдем по-търпеливи, което за мен особено постоянно е мъчно ".

След формалната вест за отдръпването на Peugeot още един техен водач – Себастиан Льоб – призна, че след 2018-а Дакар ще остане само мираж за него. Освен тях двамата към отбора на Peugeot се числят още Мистър Дакар Стефан Петерханзел и Сирил Депре. Именно тях Сайнц счита и за съществени съперници.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР