Победителят е прочел 110 книги за една година.Градска библиотека Паисий

...
Победителят е прочел 110 книги за една година.Градска библиотека Паисий
Коментари Харесай

Зам.-кметът Петров връчи наградите „Читател на годината – 2021“ в Асеновград

Победителят е прочел 110 книги за една година.

Градска библиотека „ Паисий Хилендарски “ в Асеновград връчи VI-ти годишни награди „ Читател на годината – 2021 ”. Заместник-кметът на община Асеновград инженер Петър Петров награди най-четящите деца с грамоти и дарове. „ За мен е наслаждение да съм част от церемонията по връчване на премиите за „Читател на годината – 2021“. В свят на все по-развиващи се технологии да отделяш време за четене е много мъчно, само че съм сигурен, че от ден на ден дребни и огромни асеновградчани намират развлечение в четенето. Книгата може да ни води и до най-далечни места, да ни разкрие непознати светове и да ни обогати духовно. Сигурен съм, че нашите деца и внуци от ден на ден ще разлистват страниците и ще се впускат във вълшебството четене. В началото на 2022 година желая да пожелая на всички и на децата и на техните родители все по-често да четат дружно и да се радват на споделеното време. Благодаря на екипа на Градската библиотека в Асеновград, че макар тестванията пред, които ни сложи пандемията, съумява да провежда разнообразни събития, с които да стимулира дребни и огромни да посвещават част от времето си на книгите “, сподели пред присъстващите инженер Петров.

Победителят за 2021 година е 4-токласничката Елмира Кадир от ОУ „ Христо Ботев ”. Тя е прочела 110 книги. Елмира показа, че четенето й носи наслаждение и доста нови познания. Любимата книга на Елмира е „ Лили чудото “. На второ място е класирана Елица Кимилова. Тя е прочела 59 книги и е „ Читател на годината “ за 2020 година. На третата позиция се подреди Йорданка Михайлова. Момичето е ученичка в 3-ти клас на СУ “Св. Княз Борис I ” и е прочела 50 книги. Тази година имаше и още едно трето място то е за Пламена Запрянова от 1-ви клас на ОУ „ Ангел Кънчев “. Със специфичната премия „ Най-любознателно дете ” също бяха отличени две деца Лора Танчева с 53 прочетени книги и Яна Даскалова с 93 прочетени книги. Заслугата за премията е взаимна с техните родители.

„ Читател на годината “ в отдел възрастни е Грета Трайкова с прочетени 153 книги, която не присъстваше на церемонията. На второ място Анастасия Иванова на 82 години с прочетени 150 книги която показа, че е член на библиотеката от 8 годишна и че посещава библиотеката през седмица. На трето място Серафим Луков с прочетени 130 книги, който пожела всички деца да четат като него, освен уроците в учебно заведение а и странична литература.

„ Конкурсът “Читател на годината ” започва през 2016 година Библиотечният екип на Градска библиотека “Паисий Хилендарски ” – Асеновград има вяра, че всяко дете приема книгата за собствен другар, с който споделя свободното си време, и то с огромна наслада и неспокойствие. Защото книгата е магия, затворена сред страниците, познание и мъдрост “, уточни шефът на библиотечната институция Милена Марковска.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР