Победителят е един. Това заяви вицепремиерът Томислав Дончев, визирайки парламентарните

...
Победителят е един. Това заяви вицепремиерът Томислав Дончев, визирайки парламентарните
Коментари Харесай

Томислав Дончев: Победителят на изборите е един, въпреки всичко. Правителство без първия свършва зле

Победителят е един. Това съобщи вицепремиерът Томислав Дончев, визирайки парламентарните избори и представяйки разбора на партия ГЕРБ за отминалия на 4 април избор за 45-тото Народно заседание.
" Това е победа все пак, макар горещото политическо лято от предходната година, макар пандемията, макар социално-икономическата рецесия, макар опитите да бъде омаскарен изборният развой, макар пропагандата в изборния ден ", изброи Дончев. В контрастност, някогашният външен министър Даниел Митов обаче уточни, че съгласно ОССЕ нямало проблеми в изборния развой.
 Задава ли се чистка в ГЕРБ поради резултатите на изборите? Задава ли се чистка в ГЕРБ поради резултатите на изборите?
Менда Стоянова, Красимир Велчев, Пламен Нунев и Йорданка Фандъкова - това са хората, които евентуално ще изгубят постовете си в Изпълните...
Той акцентира, че ГЕРБ ще предложи държавно управление, което би могло от ден първи да работи и да взема решение проблеми, както и да гони " амбиционзните цели, които сме си сложили ". " Персоналният му състав ще разберете скоро ", посочи Дончев след въпрос дали предлагането на ГЕРБ ще е Бойко Борисов да е министър председател. По думите му, поддръжка от депутати на ГЕРБ за държавно управление с мандат на партията на Слави Трифонов значи отговорност за бъдещето на България.
" Истината е, че българските жители дадоха доста комплицирана задача на политиците и се надявам всички да бъдат на равнище, с цел да може да бъде решена вярно ", сподели Дончев. Той посочи, че политиката не е песни и танци, а взимане на тежки решения, тъй като нито едно решение не явно вярно. " Не мога да приема да бъдат изметени 840 000 българи ", сподели още Дончев и прибави, че опитите " да бъде изметен " първия в никакъв случай не са свършвали добре. " Много, доста, доста значимо е България да има работещо държавно управление ", акцентира вицепремиерът.
За Митов огромният въпрос бил в този момент накъде ще върви България - ще пази ли евроатлантическите полезности или не? По думите му, " господин Манфред Вебер (бел. ред. - ръководител на ЕНП) изрази удивление, че членове на ЕНП (бел. ред. - евентуално се има поради " Демократична България " ) са подготвени да вкарат някогашните комунисти във властта, а не да договарят със сестринска партия ". Митов счита и, че водачът на партията-победител би трябвало да е претендент за министър председател.
Здравният министър проф. Костадин Ангелов посочи като принос на ръководството по какъв начин " с помощта на контактите и авторитетата " на Бойко Борисов. Припомняме обаче, че преди този момент, че в началото н.
 Ген. Атанас Атанасов: Слави Трифонов и неговата групировка са на ход Ген. Атанас Атанасов: Слави Трифонов и неговата групировка са на ход
Правителството, което си отива, претърпя цялостен неуспех в връзките си със Северна Македония. Слави Трифонов и неговата групировка са на...
" Справихме се и с втората вълна, и с първата ", изброи още Ангелов, откакто сподели, че процентите с третата вълна спадали. Според него, непосредственото бъдеще е България да се оправи с пандемията.
Анализът на ГЕРБ за изборите
ГЕРБ печели 14-ти избори и пети следващи парламентарни избори, похвалиха се от партията. ГЕРБ има победа в 24 МИР, Движение за права и свободи в 3, " Демократична България " в 2, " ИТН " и Българска социалистическа партия в по 1. От партията на Бойко Борисов се похвалиха с резултатите в Плевен, Добрич и Видин, като във Видин към този момент мандатите били 2, т.е. 1 повече.
Побеждаваме в 169 общини, прибавиха в разбора от ГЕРБ. Според техния разбор, 70% от работещите дали гласа си за ГЕРБ, имало и наклонност пенсионерите да гласоподават за партията. 42% от гласувалите за ГЕРБ са висшисти, а 52% са със приблизително обучение, гласят още данните на партията на Бойко Борисов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР