Победителката от Гласът на България - младата народна певица Петя

...
Победителката от Гласът на България - младата народна певица Петя
Коментари Харесай

Победителката от Гласът на България с първи самостоятелен концерт

Победителката от " Гласът на България " - младата национална певица Петя Панева ще зарадва феновете си с първи независим концерт “Ясна Зорница ”. В музикалното събитие ще имаме опция да се насладим на емблематични национални песни, аранжирани особено за събитието от огромния композитор Георги Андреев, който ще дирижира целия концерт, който ще се организира на 23 декември в зала 1 на НДК.

“Изпълненията на Петя Панева са възобновление на най-хубавите обичаи на българския национален песенен фолклор, които са се запазили през столетията, изпяти от нея брилянтно, с чисто и неподправено звучене. ” - споделя Георги Андреев. 

Концерт-спектакълът ще впечатли публиката, с изключение на с реформаторски метод в подбраните песни, по този начин и с още по-внушително звучене, с помощта на Симфоничен оркестър Враца и солистите на ДФА “Филип Кутев ”. В събитието присъединяване ще вземат още известни реализатори, които към този момент уредниците резервират в загадка.

Петя Панева е първият победител в “Гласът на България ”, който завоюва телвизионния формат с осъществявания на национална музика. Талантливата млада певица съумя да грабне сърцата на всички българи с яркия си глас и любовта си към фолклора. Петя пее от 4 годишна на доста и разнообразни подиуми. Завършва НУИ “Добри Христов ”, гр. Варна със компетентност ударни принадлежности. Висше обучение приключва в НМА “Панчо Владигеров ”. Била е част на хор “Ваня Монева ”, както и негов солист. Две години е била част от ДФА “Филип Кутев ”.

През 2019 взе участие в турнето на Нешка Робева “Шоу без име ”. Има взаимни изяви с един от най-големите кларинетисти на България- Иво Папазов- Ибряма. С нейно присъединяване са многочислени записи на БНР с оркестъра за национална музика. През 2022 ще излезе и първият и взаимен албум с оркестъра за национална музика на БНР. Носител е на доста награди, както в България, по този начин и в чужбина. Част от тях са: Специална премия на конкурс “С песните на Калинка Вълчева ”, Специална премия на конкурс “С песните на Вълкана Стоянова ”. През 2017 печели възхищението на журито и публиката на състезанието “Пирин фолк ” като завоюва 3 награди-Първа Награда на публицистите, Първа премия на фестивалното жури, както и Награда на публиката.  

 

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР