Победителите в Софийския маратон при жените и мъжете - украинката

...
Победителите в Софийския маратон при жените и мъжете - украинката
Коментари Харесай

Хванаха с допинг победителите от Софийския маратон |

Победителите в Софийския маратон при дамите и мъжете - украинката Виктория Хапилина и мароканецът Юсеф Сбаи - са с краткотрайно спрени спортни права поради позитивни допинг проби от присъединяване си в конкуренцията, заяви Athletics Integrity Unit (AIU).

Юсеф Сбаи финишира дружно със сънародника си Радуан Нуини с връх на трасето от 2:13:03 часа. Сбаи е   победител и в маратона на Варна, който се състоя няколко седмици след софийския. Той даже завоюва джакпота на родната верига от маратони, а в този момент би трябвало да връща 15 000 лв..

Хапилина също преодоля най-хубавото достижение на маратона с време от 2:27:59 часа. След нея се подредиха кенийките Джабет Наом и Синтия Косгей.

Според условията на купата " Бронзов етикет " осигуряваме интернационален допинг надзор и вземането на най-малко 6 проби от призьорите във всяко издание на надпреварата ", споделят от организацията на маратона.

Тази година Софийският маратон беше белязан и от един противен случай. Още в първите метри след старта мъж изблъска съзнателно и жестоко една от елитните спортистки - Оливера Йевтич от Сърбия. След удара Йевтич не продължи бягането.

Самоличността на агресора беше открита по-късно - Боян Вачев. Той даже финишира на маратона, само че не беше открит незабавно след надпреварата.

Организаторите обясниха, че казусът е казус, а прокуратурата се самосезира и разпореди инспекция за осъществено закононарушение от общ темперамент.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР