Победителите в парламентарния вот на 2 октомври – коалицията ГЕРБ-СДС

...
Победителите в парламентарния вот на 2 октомври – коалицията ГЕРБ-СДС
Коментари Харесай

За кого гласуваха българите на 2 октомври по области

Победителите в парламентарния избор на 2 октомври – обединението ГЕРБ-СДС – се върнаха в своите замъци, като Варна, Бургас, Хасково и най-многолюдният столичен 25 МИР. Те победиха изрично своите съществени съперници от „ Продължаваме промяната “ в съвсем цяла България. Младата групировка на Кирил Петков и Асен Василев, която преди година завоюва 14 многомандатни региона и влезе даже в бастионите на ГЕРБ, в този момент печели единствено в два – столичните 23 и 24 МИР.

При над 99% обработени протоколи от Централната изборна комисия и разбивка по области картата демонстрира красноречиво превъзходството на ГЕРБ над „ Продължаваме промяната “. В областите, в които групировката на Бойко Борисов е първа, най-често е следвана от Кирил Петков и Асен Василев. В Русе и Пловдив град, да вземем за пример, партията на Борисов побеждава съперника си с едвам надлежно 300 и 400 гласа, а в Добрич – с към 1500.

В останалите области превесът е по-внушителен, като в Благоевград да вземем за пример за ГЕРБ са дали своят вот със 17 хиляди души повече по отношение на „ Продължаваме промяната “. Там водещият претендент на ГЕРБ бе някогашният транспортен министър Росен Желязков, а на Политическа партия – претендентът за шеф на Българска народна банка Андрей Гюров.

Традиционните си пет регионални победи завоюва и Движение за права и свободи. В тях на второ място се подрежда ГЕРБ.

Данните демонстрират още, че „ Възраждане “ реализира мощен резултат в Стара Загора. Партията на Костадин Костадинов прави възторг и в столичния 25 МИР, като там даже изпреварва „ Демократична България “, за която това нормално е мощно място. „ Градската десница “ остава четвърта, до момента в който в другите два столични региона – трета.

Българска социалистическа партия пък е относително мощна в Ямбол, където заема трета позиция. Преди година и половина левицата даже бе победител там.



Ако обявата ви е била забавна и потребна, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР