Победителите в изборите „Продължаваме промяната“ започват още днес официални срещи

...
Победителите в изборите „Продължаваме промяната“ започват още днес официални срещи
Коментари Харесай

Кирил Петков вече говорил с Нинова, Трифонов и Иванов

Победителите в изборите „ Продължаваме промяната “ стартират още през днешния ден публични срещи за договаряния за предстоящ кабинет. Съпредседателят на групировката Кирил Петков разгласи пред Нова тв, че към този момент е провел телефонни диалози с водачите на Демократична България, Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ – Христо Иванов,Корнелия Нинова и Слави Трифонов.

Аз им се обадих. Разговорите бяха къси, с цел да им кажа, че тръгваме с желание за обща работа, посочи Петков.

Снощи Асен Василев обясни по какъв начин Политическа партия считат да стартират диалозите за бъдещо управление-чрез експертни групи по браншове, които да изготвят съдружно съглашение за целия мандат на държавното управление.

Петков пък сподели през днешния ден, че предстоят подробни „ лидерски диалози “, които да уточнят процеса на договарянията за коалиция. Той също удостовери желанието им да има работни групи с специалисти от всички партии. " Срещите ще се излъчват он-лайн, което ще е потребно за хората, с цел да е ясно, че няма подмолни покупко-продажби и непозволени полемики ", разгласи още Кирил Петков.

Въпреки че твърди, че от Политическа партия няма да имат червени линии във връзка с постове и хора, той още веднъж повтори, че ще предложат АсенВасилев за финансов министър, а самият Петков – за министър председател. Но в случай че нашите сътрудници ни убедят, че има по-подходящи за поста, бихме приели, добави той.

Никола Минчев от групировката разгласи пред Българска национална телевизия, че през днешния ден от 17.00 часа ще има диалози с " Демократична България ", " ИТН " и Българска социалистическа партия. Целта е да се сформира държавно управление, което да работи през цялостния мандат от 4 години. От думите му се разбра, че ГЕРБ и Движение за права и свободи няма да бъдат канени за договаряния, а с „ Възраждане “ няма късмет да се получат, тъй като това е партия, която желае страната ни да излезе от Европейски Съюз.

Кирил Петков изясни пред Нова тв, че първото нещо, за което Политическа партия ще упорства, е смяна в правосъдната система: " Главният прокурор е една точка, която изисква конституционно болшинство. Нашата коалиция няма по какъв начин да има такова, само че ще създадем ясни стъпки. Ще чуем всеки един от нашите сътрудници. Вярваме, че първа стъпка би била да тръгнем през КПКОНПИ. Г-н Цацаров не би трябвало да я оглавява ".
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР