Победители във второто издание на надпреварата Adventure Sky Run станаха

...
Победители във второто издание на надпреварата Adventure Sky Run станаха
Коментари Харесай

Мария Николова и Костадин Василев с триумф в най-високото планинско бягане на Балканите

Победители във второто издание на конкуренцията " Adventure Sky Run " станаха Мария Николова и Костадин Василев. Над 100 спортисти застанаха на старта в Боровец и премериха сили по 54-километровото трасе, чиято най-висока точка бе връх Мусала. Участниците финишираха на Кирилова поляна, покрай Мальовица. Състезанието бе истиснко тестване и за най-хубавите бегачи, които трябваше да покажат с изключение на отлична физическа подготовка и опит в планината.

Николова финишира за 9 часа, 22 минути и 58 секунди, а Василев мина финалната линия за 7 часа, 33 минути и 25 секунди. От всичките 159 запалянковци, финишираха 102-ма, а тестването беше налично за всички.

" Това е едно доста хубаво съревнование, доста добре проведено. Преминава през най-високия връх на Балканите - Мусала. Състезанието е извънредно тежко, само че в това време стимулира всеки да изпита какви са му опциите и да се наслаждения на хубавите гледки в планината. Едно прелестно съревнование, с доста технични участници. Трябва да си квалифициран както за изкачванията, по този начин и за спусканията ", съобщи часове след достижението си в студиото на " Тази неделя " Костадин Василев.

Още за чувството да си част от прекарването в естествен парк " Рила ", вижте в идващото видео:

-->
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР