Победители и губещи от първия дебат на Републиканската партия

...
МИЛУОКИ — Бурен републикански сблъсък тук в сряда даде началото
Коментари Харесай

МИЛУОКИ — Бурен републикански сблъсък тук в сряда даде началото на сезона на дебатите за 2024 г. — дори и най-голямото име да не беше на сцената.

Бивш президент Решението на Тръмп да не участва в дебата на Fox News на форума Fiserv засенчи събитието и вероятно понижи рейтингите му.

Тръмп обаче не отстъпи напълно светлината на прожекторите. Разговорът му с Тъкър Карлсън беше излъчен на живо в X, платформата, известна преди като Twitter, пет минути преди началото на дебата.

Тръмп ще бъде отново в центъра на сцената в четвъртък, когато се предаде на властите в Джорджия, изправен пред своя четвърти наказателно обвинение.

Дебатът в Милуоки даде на неговите съперници рядката възможност да достигнат до огромна публика, без бившият президент да се намесва или прекъсва директно.

Ето кои са победителите и губещите от голямата вечер .

ПОБЕДИТЕЛИ

Бившият вицепрезидент Пенс

Пенс се бореше да се класира за дебата, отне видимо много време, за да надхвърли необходимия праг на донорите.

Но той беше изненадващият победител в сряда вечерта с редица силни намеси. Той също така получи неочаквана помощ под формата на въпрос към всички кандидати относно действията му на 6 януари 2021 г.

Няколко съперници отдадоха почит, макар и с различна степен на ентусиазъм, на действията на Пенс, удостоверяващи резултат от изборите през 2020 г. и устоявайки на натиска на Тръмп да го отмени.

В други моменти яростността на Пенс — особено когато е насочена към Вивек Рамасвами — беше най-стряскащият елемент от вечерта.

В началото Пенс каза ясно на 38-годишния Рамасвами: „Сега не е моментът за обучение на работното място. Не е нужно да въвеждаме новобранец.“

Пенс също беше ефективен, като напомни на гласоподавателите против абортите за дългото си досие по тази тема, цитирайки библейско писание, за да подкрепи позицията си.

Пенс е изправен пред огромни предизвикателства на първичните избори, не на последно място неблагоприятни числа с гласоподаватели на Републиканската партия, които са по-високи от почти всеки друг кандидат.

Но сряда беше най-добрата вечер от кампанията му до момента.

Бившият губернатор на Ню Джърси Крис Кристи

Кристи попадна в най-чистия кадър за вечерта, скоро след като Рамасвами се похвали, че е единственият кандидат на сцената, който „не е купен“ и платено.“

Раздразнената Кристи отвърна: „Вече ми стига тази вечер от човек, който звучи като Chat GPT.“

С тази реплика Кристи може да има намери слабото място в бронята на Рамасвами точно както направи, когато нападна сенатора от Флорида Марко Рубио в подобен дебат преди почти осем години.

Кристи също подчерта различията си с Тръмп, разбира се.

Той е най-агресивният анти-Тръмп кандидат в надпреварата – факт, който сам по себе си почти сигурно го обрича на поражение.

Говорейки за многобройните обвинения на Тръмп, Кристи каза, че дали хората вярват, действията на бившия президент са били престъпни или не, „Някой трябва да спре да нормализира това поведение, нали?“

Огромна част от базата на Републиканската партия ще мрази това, което Кристи трябваше да каже. Но от гледна точка на дебатното умение, неговото вероятно беше най-впечатляващото представяне на сцената.

Модераторите на Fox News

Fox влезе в дебата при няколко натиск.

Все още са пресни спомените за споразумението за клевета на стойност 787 милиона долара, постигнато с Dominion Voting Systems през април. Премахването на Carlson от графика разтревожи значителна част от публиката. Тръмп продължава да насочва периодичен огън и към мрежата.

Но Fox прекараха добра нощ в сряда, благодарение на съмодераторите Брет Байер и Марта Маккалъм.

Двойката позволиха сблъсъци течеха безпрепятствено, когато беше подходящо, но също така запазиха цялостен контрол върху процедурите - включително, веднъж, Байер се обърна, за да предупреди тълпата за прекомерни реакции.

По-важното е, че техните умели въпроси за Пенс и 6 ян. Украйна и абортите предизвикаха просветляващи отговори.

Бившият посланик на ООН Ники Хейли

Възприемането на дебатите често може да се определя от запомнящи се моменти.

По този стандарт, Хейли прекара лека нощ.

Тя заложи на различни позиции от своите съперници относно аборта, изразявайки скептицизъм относно федералната забрана в ранен стадий на бременността и относно ролята на Върховния съд съдии при решаването на „нещо толкова лично“.

Тя категорично нарече Тръмп „най-нехаресваният политик в Америка“, за да направи аргумента, че Републиканската партия не може да спечели с него като свой знаменосец.

Но нейният най-голям момент настъпи с взрива срещу Рамасвами заради дълбокия скептицизъм на предприемача относно финансирането за Украйна.

Позовавайки се на руския президент Владимир Путин, тя каза на Рамасвами: „Този ​​човек е убиец и ти избираш убиец над проамериканска страна.“

Когато Рамасвами се опита да се защити, Хейли оказа по-силен натиск: „Нямаш опит във външната политика – и това си личи“, каза му тя.

>

Смесен

Вивек Рамасвами

Изглежда почти сигурно, че Рамасвами е кандидатът, чието представяне ще раздели най-много мнение.

Лесно е да разберем защо поддръжниците му можеха да твърдят, че той блестеше. Той е очевидно различен, издържа на тежки словесни удари и предлага кандидатура, уникално в крак с чувствителността на едно ново, по-младо поколение.

Степента, в която Рамасвами беше набелязан от други кандидати, също е комплимент с обратна ръка на заплахата, която представлява.

Но предприемачът също изглеждаше повърхностен на моменти, особено по отношение на Украйна и в плахото си обещание да опрости Тръмп за всички присъди, ако бъде избран за президент.

Има също въпросителен знак около цялостното му поведение. Чертите, които феновете му виждат като увереност и яснота, могат също толкова лесно да се разчетат като самодоволство и находчивост.

Рамасвами може да получи тласък в гласуването просто от възможността да се представи пред толкова голяма аудитория.

Но слабостите му също бяха силно разкрити.

Губещи

Губернаторът на Флорида Рон ДеСантис

DeSantis пристигна в Милуоки, нуждаейки се от голяма нощ. Той не го разбра.

Не че губернаторът на Флорида направи очевидни гафове. Но той също нямаше страхотни моменти и, което е по-важно, той не се наложи в дебата в нито един момент.

За дълги периоди ДеСантис изчезна на заден план в дебата.

Това е голям проблем, тъй като цялата му кампания се основава на това да бъде единствената алтернатива на Тръмп.

Кампанията на ДеСантис върви надолу от самото начало и нямаше реална причина да се смята, че Изпълнението в сряда вечер, което често звучеше прекалено репетирано, промени това.

Sen. Тим Скот (Южна Каролина)

Полето на републиканците вече има разпознаваем второ ниво зад Тръмп, ДеСантис и изгряващия Рамасвами. Състои се от Пенс, Хейли и Скот.

Скот имаше най-малко впечатляващата вечер от триото. Сенаторът от Южна Каролина е харесван от много републиканци, но неговата скромна приветливост не е идеална за спорни дебатни вечери.

Скот се опита да остане над сблъсъка, като в един момент се намеси в спора Кристи-Рамасвами словесна битка, за да настоява: „Да се ​​движиш напред-назад като детски не е полезно за американския народ.“

Но в по-голямата си част обаче на Скот просто му липсваше въздействие.

Той беше също засенчен от Хейли, което е опасно за него. Като се имат предвид техните прилики, включително споделена, решаваща за изборите родина, вероятно няма достатъчно място за двамата кандидати да процъфтяват в дългосрочен план.

Губернаторът на Северна Дакота Дъг Бъргъм и бившият Арканзас Губернатор Аса Хътчинсън

Винаги щеше да бъде трудна нощ за двамата кандидати с най-ниски резултати, заседнали в най-отдалечените краища на сцената.

Нито един не получи момент на пробив.

Най-голямото вълнение, свързано с Бургум, беше дали той изобщо ще излезе на сцената, след като получи баскетболна контузия по-рано през деня, която наложи посещение в болница.

Хътчинсън отправи обичайните си критики към Тръмп, като дори каза, че 14-та поправка може да забрани на бившия президент да се кандидатира отново, като се има предвид нейната забрана срещу всеки, заемащ длъжност, който „се занимава с въстание или бунт“.

Той беше посрещнат с освирквания за тези забележки.

И все пак най-големият въпрос, пред който са изправени Бъргъм и Хътчинсън, е как да се направят уместни.

Нито един от тях не намери отговора в сряда.

За последно новини, прогноза за времето, спорт и поточно видео, насочете се към The Hill.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР