Победител в 73-ото издание на фестивала Санремо“ е Марко Менгони.

...
Победител в 73-ото издание на фестивала Санремо“ е Марко Менгони.
Коментари Харесай

Марко Менгони печели #73 „Санремо“

Победител в 73-ото издание на фестивала „ Санремо “ е Марко Менгони. Той бе авансово апетитен за любимец. Застана на първото място през цялото време на фестивала с песента Due vite (Два живота). И се затвърди след дуетните кавър осъществявания на шлагери.

С английския госпъл хор Kingdom Choir Марко Менгони направи фантастична интерпретация на шлагера на The Beatles „ Let it be “

И с финалното осъществяване на Due vite потвърди, че е най-хубавия на 73-ия „ Санремо “.

Един бис за Менгони, откакто завоюва фестивала преди 10 години. Втори и трети станаха рапърът Lazza и Mr. Rain.

Наградата на рецензията и  на  пресцентъра получи дуетът Colapesce-Dimartino за най-хубав текст премията взе дуетът Coma_Cose за песента „ L’addio ”,  за най-хубава музика Марко Менгони за Due Vite.

Наградата за кариера на град Санремо получи 83-годишният и донесъл международна популярност на италианската ария и на „ Санремо “ Пепино Ди Капри.

Фестивалът мина при рекорден ефирен интерес от над 66%. Всичко обвързвано с него в региона край едноименният град Санремо донесе до рекордните доходи от туризма, търговията, хотелиерството и ресторантьорството от над 18,5 милиона евро.

В края на последната фестивална вечер бе прочетено послание на президента на Украйна Володимир Зеленски, който благодари на Италия за поддръжката и  изрази убеденост в победния излаз за Украйна от военния спор. В този смисъл своя ария извърши украинската рок група „ Antytila “.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР