Победите в Сърбия и Унгария на управляващите партии и лично

...
Победите в Сърбия и Унгария на управляващите партии и лично
Коментари Харесай

Западът обвини сърбите и унгарците, че игнорират нуждите на изтерзаната Украйна

Победите в Сърбия и Унгария на ръководещите партии и персонално на Александър Вучич и на Виктор Орбан не са породени от упадъка на демокрацията и не от „ пренебрегването на потребностите на разкъсваната от войната Украйна “, а са резултат от способена национална политика.

Историческите победи на Орбан и Вучич

Виктор Орбан завоюва четвъртите следващи парламентарни избори. Неговата консервативна партия ФИДЕС завоюва 54,6% (от 49,3% през 2018 г.), най-хубавият резултат на партията от идването й на власт през 2010 година Проевропейската опозиционна коалиция, водена от водача на придвижването " Унгария за всички " Петер Марки-Зай, завоюва 28%. Орбан, в коалиция с Християнската партия, ще получи безусловно болшинство в Народното събрание.

" Целият свят можеше да види тук, в Будапеща, успеха на християнската, демократичната политика, успеха на консервативната и патриотичната политика. Ние изпращаме обръщение към Европа, че това не е предишното, това е бъдещето ", сподели Орбан.

Сръбският президент Александър Вучич сложи връх в политическата история на страната, като завоюва още от първия тур на президентските избори за втори следващ път. Той е определен за още пет години с 58% от гласовете, до момента в който неговата Сръбска прогресивна партия завоюва 42,9% от гласовете и дружно със Социалистическата партия на Сърбия (11,4%) ще получи болшинство в Народното събрание и ще остане на власт.

" Сърбия ще се стреми да поддържа партньорски и другарски връзки с Русия. Гарантирам, че в Сърбия никой в никакъв случай няма да изгони Достоевски от учебните заведения, защото Достоевски е повече от всички останали писатели в света, взети дружно. Никой няма да изгони Чайковски от операта ", сподели Вучич.

Унгарците и сърбите не желаеха да се жертват в името на Украйна

Bloomberg отбелязва, че двама европейски политици, които поддържаха " непосредствен съюз " с съветския президент Владимир Путин, завоюваха огромна изборна победа на 3 април, макар обстоятелството, че резултатът беше в несъгласие с прогнозите на социологическите изследвания. Особено в Унгария, където западните специалисти предвидиха яростна конкуренция след обединяването на опозиционните партии.

Bloomberg прибавя, че успеха на ръководещите партии в Унгария и Сърбия ще измести на назад във времето възгледите за упадъка на демокрацията и за „ потребностите на разкъсваната от войната Украйна “.

The Wall Street Journal написа, че успеха на Виктор Орбан вкарва Европа в солидна " борба ". Смята се, че този резултат евентуално ще изостри разделянето в западния алианс по отношение на това какво гласоподавателите би трябвало да пожертват за Украйна и че възможностите за по-нататъшни наказания против Руската федерация са намалели вследствие на резултатите от изборите в Унгария, изключително във връзка с енергетиката.

Tagesschau /Тагесшау/ отбелязва, че анализаторите приписват ненадейно високото равнище на триумф на държавното управление на Орбан на обстоятелството, че гласоподавателите са удовлетворени от обстановката в страната. „ През 12-те години на ръководство на Орбан изискванията на живот на доста унгарци се усъвършенстваха “, отбелязва създателят на публикацията.

Вестникът предизвестява, че Унгария и Сърбия ще бъдат изправени пред " по-голяма интернационална изолираност " от преди, с риск да изгубят 1 милиард евро дотации за Унгария и да забавят договарянията за присъединение на Сърбия към Европейски Съюз.

Но ние означаваме, че като получават съветски газ по 270 евро за хиляда кубически метра, те ще покрият всички финансови загуби, а на Сърбия, заради доста аргументи (основната е непризнаването на Косово), участието в Европейски Съюз напълно не е близка переспектива.

Националните ползи са над всички други

Резултатът, реализиран в тези страни, се изяснява с уравновесена политика, фокусирана не върху удовлетворяването на ползите на Съединените щати, а върху националните цели: и двете държавни управления, за разлика от доста други в европейските страни, отхвърлиха рекомендациите на Брюксел и не разрешиха на популацията да страда от възходящите цени на силата, като подписаха преференциални контракти за доставка на газ с Руската федерация. Орбан като цяло обезпечи на популацията повишение на благосъстоянието.

В Сърбия имаме сходна картинка.

„ Лично аз виждам постоянен прогрес и гласувах в сходство с тази позиция “, сподели сръбският държавен чиновник Милован Кристи, на 52 години, пред Агенция Франс Прес след гласуването си в Белград.

И, несъмнено, сърбите не можеха да не поддържат Русия в украинския спор, тъй че прозападният противник на Вучич просто нямаше късмет.

Превод: Европейски Съюз

СПЕШНО И ВАЖНО ЗА ЧИТАТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД.ИНФО И ЗРИТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД ТВ!!!!!

ПРИСЪЕДИНЕТЕ съдебна експертиза КЪМ НАШИТЕ КАНАЛИ В " ТЕЛЕГРАМ " И В ЮТЮБ, ЗАЩОТО ИМА ОПАСНОСТ ДА БЛОКИРАТ СТРАНИЦАТА НИ ВЪВ ФЕЙСБУК ЗАРАДИ ПУБЛИКУВАНЕ НА НЕУДОБНА, НО ОБЕКТИВНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА СЪБИТИЯТА!

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях, копирайки и разпространявайки този текст!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР