победи Дженоа у дома в мач от 16-ия кръг на

...
победи Дженоа у дома в мач от 16-ия кръг на
Коментари Харесай

Самотен "грифон" попречи на Ювентус за разгромна победа в Торино

победи Дженоа вкъщи в мач от 16-ия кръг на . " Бианконерите " записаха втори следващ триумф с 2:0 в шампионата след загубата с 0:1 от Аталанта и се изкачиха с три места в класирането до пета позиция. За триумфа помогнаха попадения на Хуан Куадрадо в 9` и на Пауло Дибала в 82`.
Дженоа остава на нежеланата 18-а позиция с едвам 10 точки в актива си и продължава да е без попадение под управлението на новия си треньор Андрий Шевченко. " Старата госпожа " пък затвърди наклонността да не губи от този противник вкъщи, докарвайки серията си до 18 мача във всички шампионати. В последните си 5 мача до довечера обаче " бианконерите " бяха вкарали над 2,5 гола,но Салваторе Сиригу - вратарят на Дженоа, се погрижи най-малко тази наклонност да прекъсне.
От 9-ата минута, когато бе открит резултатът, до 82-ата, в която падна голът на Дибала, отборът на Макс Алегри настойчиво търсеше втория си гол, само че се сблъска със стена в лицето на италианския пазач. През първото полувреме грандът от Торино бе нанесъл 14 удара към вратата на противника, Дженоа - нито един.
ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ
Двубоят стартира по желан метод за " бианконерите ", които поведоха още в 9-ата минута. Хуан Куадрадо извърши корнер, насочвайки отлично топката под скобата, а Сиригу не се ориентира добре и тя влетя в мрежата му за 1:0. В 15` Сиригу направи значимо избавяне, откакто Бернардески от дребен ъгъл опита да откри вратата му.

Едва в 20-ата минута на мача Дженоа съумя да навлезе надълбоко в половината на противника, само че Екубан прекали с финтовете и разреши топката да му бъде отнета. В идващите минути, макар че продължи да нападна, Ювентус понамали натиска си. В 30-ата минута " бианконерите " разпростряха обещаваща офанзива, само че Мората, който получи отляво, се препъна току пред наказателното поле на Дженоа.
Постепенно " Старата госпожа " възобнови натиска. В 37` се случи любопитна обстановка - Бернардески прати страхотна топка на съотборниците си във вратарското поле на " грифоните ", Де Лихт стреля без съмнение от доста близка отдалеченост, само че Сиригу съумя да отрази. При опита за добавка Мората не съумя да нацели добре топката и моментът беше прахосан. В последната минута от постоянното време Мората напредна и стреля от воле, само че Сиригу се намеси ослепително.
ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ
На полувремето Масимилиано Алегри прави една промяна - пуска Алекс Сандро на мястото на Лука Пелегрини. Салваторе Сиригу още веднъж сподели класата си и разочарова Мората в 53-ата минута, спасявайки негов изстрел. Определено италианският вратар поизкупи виновността си за гола на Ювентус с изявите си по-късно.

След към час игра Андрий Шевченко направи тройна промяна в своя тим. Той пусна в игра Портанова, Пандев и Галдамес на мястото на Туре, Бианки и Бехрами. Въпреки това домакините продължиха да натискат и да държат Сиригу на нокти във всеки един миг. В 65` минута той направи две поредни спасявания след удари на Дибала и Куадрадо.
В 73`, след още няколко изтървани благоприятни условия да вкара втори гол, Алваро Мората поизпусна нервите си и получи жълт картон. Почти мигновено по-късно той бе сменен от Мойзе Кийн и продължи да недоволства и при прекосяването си около Алегри. В 82` Ювентус най-сетне получи това, което преследваше цялостен мач, а точно - втори гол. Реализира го Пауло Дибала, който получи превъзходен пас от Бернардески и с мощен удар с левия крайник преодоля героя на мача дотук.
Стартовите сформира:
ЮВЕНТУС : Шчесни, Киелини, Де Лихт, Куадрадо, Пелегрини, Бернардески, Локатели, Бентанкур, Кулушевски, Мората, Дибала
ДЖЕНОА : Сиригу, Бираши, Васкес. Гильоне, Бехрами, Туре, Ернани, Камбиасо, Бианки, Екубан
ПРЕДИ МАЧА
В по-предишния кръг " Старата госпожа " загуби с 0:1 от Аталанта, а по-късно победи Салернитана с 2:0. Днешният им противник няма победа от 12 септември и въобще триумфът на тази дата против Каляри е единственият им през този сезон в шампионата. Генуезците имат още 7 равенства и 7 загуби. Проблем за Шевченко е и огромният брой играчи, които са отвън строя по отношение на довечера.
Статистиката в конфликтите сред тези тимове е в интерес на " бианконерите ", които в последните им 5 мача 4 пъти са победили Дженоа. Може обаче да им бъде от изгода и неприятната форма, в която се намира противникът сега. През сезона дотук успехите на отбора от Торино (7) са по-малко от другите резултати - равенствата и загубите взети дружно (8).
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР