Победен на двете последни изборни надпревари, след това изгонен от

...
Победен на двете последни изборни надпревари, след това изгонен от
Коментари Харесай

Прякорът на новия премиер на Испания е "Красавеца", а жените са луди по него

Победен на двете последни изборни съревнования, по-късно изпъден от партията си, преди да поеме още веднъж управлението й, социалистът Педро Санчес завоюва последната си партия покер и взе властта в Испания.
В родината си 46-годишният професор по стопанска система е именуван Красавеца, а дамите са луди по него.
Роден на 29 февруари 1972 година в Мадрид, Санчес израства в заможно семейство с татко бизнесмен и майка служител и следва стопанска система в испанската столица преди да приключи магистратура по политическа спестовност в Свободния университет в Брюксел.
Общински консултант в Мадрид от 2004 до 2009 година, той става народен представител през 2009 година, след оставката на титуляра на мястото, преди да изживее гръмотевичен напредък.
През 2014 година застанал отпред на една отслабена социалистическа партия вследствие на първите първоначални вътрешнопартийни избори, той се подрежда след Мариано Рахой на изборите през декември 2015 година В подтекста на последвалата политическа парализа се пробва безрезултатно да сформира държавно управление с поддръжката на " Сиудаданос " и " Подемос ".
През юни 2016 година са свикани нови избори и социалистическата партия отива още по-надолу, като отбелязва най-лошия си резултат от възобновяване на демокрацията през 1977 година Санчес е изхвърлен от социалистическата партия, чието управление го държи виновен.
Той обаче се завръща през парадния вход през май 2017 година, като деятелите гласоподават за възобновяване му отпред на партията.







Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР