Победата след 5 години е голяма отговорност и огромно самочувствие.

...
Победата след 5 години е голяма отговорност и огромно самочувствие.
Коментари Харесай

Илияна Йотова към кабинета: Нямат 100 шанса, имат 100 дни. Ако ли не, тази коалиция ще се замине и ще ходим на нови избори

Победата след 5 години е огромна отговорност и голямо самочувствие. Беше ни доста мъчно, само че имахме поддръжката на жителите. Оценката на нашата двойка е не толкоз кой какъв е, а в положителната екипна работа и доверието, което се построи тези 5 години. Това сподели пред Българска национална телевизия вицепрезидентът Илияна Йотова.

" Разширих очевидно поста на вицепрезидент, Румен Радев ми даде тежки ресори. Българският парламент беше изпразнен от всякакво наличие в последният мандат на ГЕРБ - отнета опция за полемики и разногласия, президентът наложи доста вета на разнообразни закони ", добави Илияна Йотова.

По думите ѝ разграждането на модела ще пристигна от единствено себе си, посредством мощните решения на сегашната ръководеща коалиция, в случай че се ръководи почтено и транспарантно.

" Не мога да преценява кое по-тревожното дали пандемията или тези големи неравенства, този доста невисок стандарт на живот на хората, които не могат да заплащат сметките си. Това, което президентът показа на нашата клетва в Народното събрание съставлява Национална стратегия. Ще стоим на тези правила, на които стояхме през миналите 5 години ", разясни Илияна Йотова.

Тя съобщи, че мощната фигура при ръководството на Плевнелиев е била Маргарита Попова. Според Йотова е добре, че Българска социалистическа партия влезе в ръководството.

" Участието на Българска социалистическа партия в обединението ще бъде сполучливо, когато партията влезе със своите политики, а не с персони. Не се интересувам от връзките Радев-Борисов или от Радев-Нинова, подобен вид сериал не ми е забавен. Не съм спокойна от това, което се случва в Българска социалистическа партия, резултатите от изборите го демонстрират. Дали една партия ще излезе напред зависи от нея ", добави Илияна Йотова.
Тя подлага на критика новото държавно управление в един аспект и прикани за по-голяма подреденост в посланията и в дейностите.

" Нямат 100 шанса, имат 100 дни, в случай че ли не, тази коалиция ще се замине и ще вървим на нови избори. Трябва положителните решения да бъдат взети час по-скоро както във вътрешнополитически проект, по този начин и във външнополитически ", сподели още Илияна Йотова.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР