Победата на Ювентус над Валенсия не дойде лесно, но старши

...
Победата на Ювентус над Валенсия не дойде лесно, но старши
Коментари Харесай

Алегри: Играхме умно, Валенсия не е като другите испански отбори

Победата на Ювентус над Валенсия не пристигна елементарно, само че старши треньорът на " бианконерите " Масимилиано Алегри я оцени високо. Той акцентира, че Валенсия не е типичният испански тим и похвали своите футболисти за разсъдъка, с който са стигнали до трите точки.

" Не е елементарно да вкараш гол на Валенсия. Те са в добра форма, което си проличава и от обстоятелството, че са позволили минимум попадения в Ла Лига. Испанците ни нападнаха с четирима футболисти и се защитаваха с шестима, по тази причина ни беше мъчно да намираме свободни пространства. През второто полувреме заиграхме по-организирано и с повече експанзия. Алекс Сандро почувства болежка и беше по-добре да го заменя ", съобщи Алегри.

" Валенсия се разграничава от другите испански тимове по това, че работи доста вярно тактически и не позволява съвсем никакви положения пред вратата си. Атлетико Мадрид се пази повече с физика, а Валенсия с тактически способи. Ясно беше, че няма да имаме благоприятни условия да контраатакуваме. Мачът не беше като този с Манчестър Юнайтед, когато напълно контролирахме протичащото се на терена и в един миг се отпуснахме. Днес трябваше да сме пределно съсредоточени до последно. Момчетата играха мъдро и по тази причина победихме ", акцентира наставникът на " остарялата госпожа ".

" До огромна степен тимът ни е същият като предишния сезон, само че колкото повече играем дружно, толкоз повече се утвърждаваме и започваме да движим топката по-бързо. Идването на Кристиано Роналдо пък ни донесе повече уверенсот ", добави Алегри.
Шампионска Лига 5 кръг, вторник 27 ноември  Ювентус 1:0краен резулат  Валенсия
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР