Победата на ВМРО-ДПМНЕ беше една от най-лошите новини за България,

...
Победата на ВМРО-ДПМНЕ беше една от най-лошите новини за България,
Коментари Харесай

Журналист: Победата на ВМРО-ДПМНЕ в Северна Македония беше една от най-лошите новини за България

Победата на ВМРО-ДПМНЕ беше една от най-лошите вести за България, която можеше да си представим от края на изборния ден в Република Северна Македония. Идването на тази партия на власт значи слагане под риск на българо-македонските връзки за дълго време, основава дълготрайни проблеми сред София и Скопие. Това сподели в ефира на „ Добро утро, Европа “ журналистът и интернационален анализатор Николай Кръстев.
По време на акцията водачът на ДПМНЕ, партията, която завоюва най-вече гласове даже предложи президентът Румен Радев да излезе по сходство на Виктор Орбан от Съвета на Европейския съюз и да отиде да пие кафе, с цел да може да се отпуши евроинтеграцията на Северна Македония. Това няма да бъде единствено задявка, това ще бъде действителност.
Николай Кръстев показа, че не е огромен оптимист за развиването на българо-македонските връзки. Протоколът не изисква това да бъдат поканени президентът или министър председателят на България на церемонията по встъпване в служба на новоизбрания президент на Република Северна Македония Гордана Силяновска-Давкова, само че съгласно Кръстев би било добре българските ръководещи да бъдат поканени.

 Гордана Силяновска-Давкова познава добре България и е реалност, че има родственици българи, само че тя е човек, който ще изповядва неприятелска политика по отношение на страната ни и това е стилът, който и цялата ръководеща партия в съседката ни ще демонстрира, уточни още Николай Кръстев.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР