Победата на Русия в специалната военна операция (СВО) в Украйна

...
Победата на Русия в специалната военна операция (СВО) в Украйна
Коментари Харесай

Захарова отговори на Макрон: Русия няма нужда от ничие позволение, за да победи

Победата на Русия в специфичната военна интервенция (СВО) в Украйна не зависи от " позволението " на Макрон или който и да било от западните водачи. Това съобщи представителят на съветското Министерство на външните работи Мария Захарова във връзка изказването на френския президент, че " да се разреши на Русия да победи, ще значи да се подложим на риска откритите правила на интернационалния ред повече да не бъдат спазвани ", съобщи ТАСС.

" Ако Макрон разполага с копие на упоменатите от него " правила ", то тогава имаме молба - да го показа с нас ", разяснява още Захарова.

" А успеха ни не зависи от никого. Русия ще направи това, което е декларирала ", акцентира говорителката на съветското Външно.

Захарова добави, че съглашението за гаранции по сигурността, подписано сред Англия и Украйна, е набор от обещания, които нямат никаква юридически обвързваща мощ.

" На украинците просто им връчиха един загърнат в шарена хартия набор от обещания за консултативна и съветническа помощ, облякоха го в красиви обещания за поддръжка за Украйна, които нямат никаква юридически обвързваща мощ ", разяснява Захарова.

Според нея съглашението сред Англия и Украйна приказва за това, че на Киев няма да му разрешат да излезе от спора по пътя на договарянията.

Превод и редакция: ни

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР