„Победата на Румен Радев е победа и за БСП. Той

...
„Победата на Румен Радев е победа и за БСП. Той
Коментари Харесай

Ирена Анастасова: Победата на Радев е победа и за БСП


„ Победата на Румен Радев е победа и за Българска социалистическа партия. Той е нашият президент, беше повдигнат от нас за първия му мандат и подсилен за втория. “ Това съобщи зам.-председателят на Българска социалистическа партия Ирена Анастасова в ефира на Българска национална телевизия и поздрави Румен Радев и Илияна Йотова за успеха.

В предаването “Денят стартира “ тя напомни, че Корнелия Нинова е индивидът, който предложи и с помощта на който левицата избра Румен Радев за президент. „ Тези хора, които в този момент се пробват да приказват други неща и да разрушават Българска социалистическа партия от вътрешната страна, бяха хората, които извънредно мъчно одобриха Радев за претендент на Българска социалистическа партия “, изясни Анастасова.

По думите й във всички тези години Българска социалистическа партия, под управлението на Корнелия Нинова и парламентарната група на Българска социалистическа партия, е защитавала всяка политика на Румен Радев и добави: „ Неговите политики в Народното събрание се показват посредством ветото, което той постанова върху законопроекти, които счита, че са или в прорез с Конституцията, или в прорез с ползите на българските жители. “

Ирена Анастасова счита, че болшинството във вътрешната съпротива в партиятаима полза да не бъде формирано държавно управление и не желаят Българска социалистическа партия да отстоява позициите в идните договаряния и да прояви разсъдък и воля, тъй че да има работещо държавно управление.

Според нея сега пред левицата има доста значима задача - „ Националният съвет излъчи контактна група за договаряния за сформиране на държавно управление и утвърди параметрите за тези договаряния. Предварителните диалози вървят доста добре, в синхрон. Ние сме подготвили нашите екипи по сфери, диалозите стартират във вторник, обнадеждени сме и следва да водим този разговор. “ Тя бе безапелационна, че не са водени диалози за имена и постове.

Българска социалистическа партия ще води договарянията за сформиране на кабинет диалогично и градивно - по този начин, както са създали и при договарянията с партиите в 46-то Народно заседание. „ Ние сме рационални хора, хора с мисъл на първо време за България и по-късно за партийните ползи. На напред във времето са ползите на хората “, безапелационна бе тя.

По думите й в политиката има правила, които са залегнали в платформата и всички документи на левицата, и Корнелия Нинова не може да бъде упрекната, че не се води от Устава на партията, от програмните й документи и в частност от предизборната стратегия. Анастасова изясни, че следва директен избор за ръководител, само че управлението сега съгласно Устава на партията е законно. „ Това управление на партията е посочило, че застава на първо време зад правила и че постовете са най-малкото, което ги интересува “, сподели още Ирена Анастасова.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР