Победата на Румен Радев е победа и за БСП. Той

...
Победата на Румен Радев е победа и за БСП. Той
Коментари Харесай

Анастасова: Вътрешната опозиция в БСП има изгода да не бъде съставен кабинет, тя трудно прие Радев |

Победата на Румен Радев е победа и за Българска социалистическа партия. Той е нашият президент, беше повдигнат от нас за първия му мандат и подсилен за втория.

Това съобщи зам.-председателят на Българска социалистическа партия Ирена Анастасова по Българска национална телевизия и поздрави Румен Радев и Илияна Йотова за успеха. Тя напомни, че Корнелия Нинова е индивидът, който предложи и с помощта на който левицата избра Румен Радев за президент.

Тези хора, които в този момент се пробват да приказват други неща и да разрушават Българска социалистическа партия от вътрешната страна, бяха хората, които извънредно мъчно одобриха Радев за претендент на Българска социалистическа партия, изясни Анастасова. 

Мнозинството във вътрешната съпротива в партията има полза да не бъде формирано държавно управление и не желаят Българска социалистическа партия да отстоява позициите в идните договаряния и да прояви разсъдък и воля, тъй че да има работещо държавно управление, сподели още Анастасова. 

Според нея сега пред левицата има доста значима задача - „ Националният съвет излъчи контактна група за договаряния за сформиране на държавно управление и утвърди параметрите за тези договаряния. Предварителните диалози вървят доста добре, в синхрон. Ние сме подготвили нашите екипи по сфери, диалозите стартират във вторник, обнадеждени сме и следва да водим този разговор. “ Тя бе безапелационна, че не са водени диалози за имена и постове. 

По думите й в политиката има правила, които са залегнали в платформата и всички документи на левицата, и Корнелия Нинова не може да бъде упрекната, че не се води от Устава на партията, от програмните й документи и в частност от предизборната стратегия. Анастасова изясни, че следва директен избор за ръководител, само че управлението сега съгласно Устава на партията е законно. „ Това управление на партията е посочило, че застава на първо време зад правила и че постовете са най-малкото, което ги интересува “, сподели още Ирена Анастасова. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР