Победата на новоизбрания президент на САЩ Джо Байдън над Доналд

...
Победата на новоизбрания президент на САЩ Джо Байдън над Доналд
Коментари Харесай

Байдън няма намерение да се сприятелява с Ердоган

Победата на новоизбрания президент на Съединени американски щати Джо Байдън над Доналд Тръмп, който в миналото наричаше турския водач “добър другар “, наподобява е най-малко отчасти виновна за решението на турския президент Реджеп Ердоган да потърси поддръжка в Европа.

Ердоган в миналото беше част от определена група водачи, които биха могли да наберат Тръмп непосредствено по телефона, само че с Байдън това надали ще се случи.

Номинираният от определения за президент на Съединени американски щати Джо Байдън за държавен секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън съобщи, че Турция не се държи като съдружник и че Вашингтон ще обмисли дали не са нужни спомагателни наказания против Анкара поради придобиването на съветски противовъздушни системи, съобщи Ройтерс.

Миналия месец Вашингтон наложи дълго чаканите наказания против турската отбранителна индустрия поради придобиването от Анкара на противовъздушни системи С-400 от Москва. Покупката бе окачествена от Вашингтон като "голяма неточност ".

"Идеята, че стратегически, по този начин наименуван стратегически, наш сътрудник работи взаимно с нашите най-големи стратегически противници в Русия е неприемлива ", съобщи пред сенаторите Блинкън.

"Мисля, че имаме потребност да проучваме въздействието на съществуващите наказания и по-късно да преценим дали има потребност от още ", посочи номинираният за държавен секретар Блинкън.

Някои назначения на Байдън евентуално стряскат Анкара, като да вземем за пример номинацията на Брет Макгърк в Съвета за национална сигурност, където той ще управлява Близкия изток и Африка.

Макгърк е прям критик на политиката на Турция във връзка с Сирия, където Съединени американски щати поддържат кюрдите. Така че Макрък ще играе значима роля за образуването на връзките на Вашингтон с Ердоган.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР