Победата на Николов е убедителна, опонентите му са с под

...
Победата на Николов е убедителна, опонентите му са с под
Коментари Харесай

Димитър Николов печели нов мандат, ГЕРБ ще има най-голямата група в ОбС

Победата на Николов е безапелационна, съперниците му са с под 10 %

Димитър Николов печели нова изборна победа в Бургас. Според екзитпола на две от огромните организации за досегашния кмет са дали своят вот сред 55 и 57 %. Опонентите му са трагично по-нисък резултат и са в границите на статистическата неточност.

Според социологическите организации, работили през днешния ден на терен на второ място е Тодор Ангелов – с 8,6 %, трети Константин Бачийски –7,9%, Димитър Найденов – 7,8 %, Станимир Баев – 7,1 %.

Очакват се данните от паралелното броене.

Най-голямата група в 51-членния Общински съвет на Бургас, съгласно данните на екзитпола, ще е на Политическа партия ГЕРБ – сред 20 и 23 съветници, следват Политическа партия „ Възраждане “ – 6, Българска социалистическа партия – 5 и СЕК – 3-4. Очаква се локалният парламент да е „ пъстър “, тъй като близо 30 % от гласоподавателите през днешния ден са показали, че са дали своят вот за по-малки обединения.

Както Флагман.бг писа изборната интензивност бе извънредно ниска – под 40 %, поради което падна и общинската изборна квота – прагът за влизане в Общинския съвет. Очаква се 970-980 души да са задоволителни за един общински консултант. След като се откри кои партии и локални обединения минават общинската изборна квота, ще се изготви квотата на Хейър, с която ще се разпределят 51-членния Общински съвет.

Очаквайте детайлности във Флагман.бг!

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР