Победата на най-добрия български тенисист Григор Димитров над Даниил Медведев

...
Победата на най-добрия български тенисист Григор Димитров над Даниил Медведев
Коментари Харесай

Победа на Григор Димитров попадна в Топ 10 на мачовете за 2023 година

Победата на най-хубавия български тенисист Григор Димитров над Даниил Медведев във втория кръг на шампионата от сериите " Мастърс " бе класирана на влиятелното шесто място измежду десетте най-хубави мача за 2023 година в класацията на " Евроспорт ".

Димитров се наложи над най-хубавия съветски играч с 6:3, 6:7 (4), 7:6 (4), а по-късно стигна и до финала на шампионата, изгубен от Новак Джокович.

" Григор Димитров е вълшебник. Често го забравяме, само че той ни го припомня от време на време. Българинът озари " Мастърс " в Париж с класата си. Неговият разцвет бе дуелът против Даниил Медведев, при който бе в целия си искра. Освен обичайните си атрактивни отигравания, измежду които и воле от бекхенд с необикновен плонж, Димитров потвърди, че изключителна тактическа просветеност (особено при слайсовете) и психическа резистентност, което бе рядко при него.

И в случай че театърът на Медведев с публиката в завършек на втория сет му коства загубата в тайбрека, то устоя в решителната част. Нито пробивът, който позволи при 5:3, когато сервираше за мача, нито шестте пропуснати мачбола - при единия от които имаше разменени 47 удара - не го отклониха от проекта му. При седмия мачбол бе огромното му тържествуване ", написа създателят на материала Максим Батистела за българския ас.

За най-хубав мач на годината за 2023 е избран от " Евроспорт " финалът на " Уимбълдън ", в който испанецът Карлос Алкарас надигра Новак Джокович с 1:6, 7:6 (6), 6:1, 3:6, 6:4.

Под номер две е дуелът, в който този път Джокович печели против Алкарас на финала на " Мастърс " в Синсинати - 5:7, 7:6 (7), 7:6 (4).

А на трето място е триумфът на италианеца Яник Синер над Алкарас (той взе участие и в трите най-хубави мача) на полуфинала в Маями с 6:7 (4), 6:4, 6:2.

Сред останалите мачове в десетката е успеха на Стефанос Циципас (Гърция) над Анди Мъри (Шотландия) в пет сета във втория кръг на " Уимбълдън ", триумфът на Александър Зверев (Русия) над Яник Синер на осминафиналите на Откритото състезание на Съединени американски щати, успеха на Анди Мъри над Танаки Кокинакис (Австралия) във втория кръг на Откритото състезание на Австралия, Яник Синер, който се наложи над Джокович в групите на Финалния шампионат на АТП, триумфът на французина Гаел Монфис над аржентинеца Селастиан Баес в първия кръг на " Ролан Гарос " и успеха на руснака Андрей Рубльов над Хоргер Руне (Дания) на осминафиналите в Австралия.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР