Победата на “Мастърс”-а в Париж над корееца Хюн Чун със

...
Победата на “Мастърс”-а в Париж над корееца Хюн Чун със
Коментари Харесай

Надал изравни Макенроу и Лендъл като номер 1

Победата на “Мастърс”-а в Париж над корееца Хюн Чун със 7:5, 6:3 подсигури на Рафаел Надал първото място в международната тенис класация до края на 2017 година. Най-близкият му преследвач Роджър Федерер отхвърли присъединяване във френската столица и се сбогува с възможностите си да го детронира, като до края на сезона остават единствено Финалите на АТР.

For the 4th time in his career, @RafaelNadal reigns as Year-End No. 1 in the @emirates ATP Rankings. https://t.co/LUyV8b9xrA pic.twitter.com/VZsb0JszAX
— ATP World Tour (@ATPWorldTour) November 1, 2017
Матадора стана едвам шестият тенисист в историята, който най-малко за четири години ще завърши календарната година на върха на ранглистата. Испанецът бе номер 1 през 2008, 2010, 2013 и в този момент 2017, с което се изравни с величия в спорта като Джон Макенроу, Иван Лендъл и Новак Джокович. На върха в исторически проект по този индикатор е Пийт Сампрас, който цели шест пъти е посрещал Нова година на върха в класирането на АТР. По пет пъти това са реализирали пък Роджър Федерер и Джими Конърс. Бьорн Борг, Стефан Едберг и Лейтън Хюит са го правили два пъти, а по един път се е уддавало на Илие Настасе, Матс Виландер, Джим Къриър, Андре Агаси, Густаво Куертен, Анди Родик и Анди Мъри.

A message to thank you for all your support. #Vamos pic.twitter.com/mk9cfcIRRu
— Rafa Nadal (@RafaelNadal) November 1, 2017
Общо 17 тенисисти в историята на Откритата епоха от 1968 година до момента са завършвали като номер 1, а забележителното при Сампрас е, че той го прави поредно от 1993 до 1998 година, преди да бъде свален от своя огромен противник и съотечественик Агаси през 1999-а.

Надал е единственият испанец на върха на ранглистата, като американците са шестима, следвани от трима шведи - точно те двете са единствените страни с повече от един лидер.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР