Победата на Кирил Петков и вероятно ще сложи край на

...
Победата на Кирил Петков и вероятно ще сложи край на
Коментари Харесай

Защо Кирил Петков срази всички? Пет причини за победата

Победата на Кирил Петков и евентуално ще постави завършек на трите изборни кръга тази година. По време на тях имаше необятен консенсус, както сред политици, по този начин и сред гласоподаватели - консенсус, че на опустошенията от ГЕРБ би трябвало да се постави край. Но и бездънен раздор - че въпреки всички да са единомислещи за това политическо събитие, никой не може да го реализира. Оказа се, че Слави Трифонов има реторическа мощност, само че слаб боеприпас на хрумвания и хора. Демократична България, таман затова, се отхвърли да рискува с взаимни отстъпки с " ИТН " тъй като след Петър Илиев започнаха да наподобяват напълно ирационални. А " Изправи се. Ние идваме " тъкмо пристигнаха и си потеглиха.

Защо обаче Кирил Петков съумя да реализира толкоз висок резултат? 

1) От юридически проблем към храбър сюжет

Канадското поданство и Конституционният съд свършиха съвършена работа. Дори бих предположил, че в случай че Петков не бе минал в конституционна конспиративност, резултатът му щеше да е по-нисък. Всичко се случи по типичен храбър сюжет - има човек, който нападна корупционните схеми, и има уплашена власт, която го подпуква официално заради липса на други благоприятни условия. Не че Петков не рискува личната си легитимност с поданството - просто юридическият му проблем преля спомагателна мощ към електоралната му харизма. 

2) Пак като Слави, само че с експертиза  

Вотът за " Продължаваме промяната " неслучайно повтаря съвсем същия избирателен резултат на Слави Трифонов от последните избори. Причината: би трябвало човек, който да изчегъртва ГЕРБ, само че в това време да не е " нишов ", а да може да сплоти към себе си и да излъчи необятна поддръжка. Тип " таран ". Това, че Трифонов се провали таман в моментите, в които трябваше да покаже някаква експертиза, и вместо това стартира да наподобява като възторг без тактика, бе идеалното изискване за воле към Петков; давайте да съборим ГЕРБ с Харвард вместо " Ку-ку бенд ", тъй като боят или изобщо не настъпва, или в случай че настане - не става, в случай че няма експертиза, с която да се води. Това надалеч не значи, че Петков е " тестван " и че ще се справи; той умерено може да повтори фиаското на " ИТН ", за което, видя се, са задоволителни единствено няколко месеца едва показване.  

3) Печелившата карта с Ицо Хазарта 

Ицо Хазарта получи съвършеното възмездие по отношение на " Демократична България ", които поддържаше близо десетилетие, преди да се стигне до тежкия  с тях. Тепърва ще излиза наяве какъв брой тъкмо гласове " Продължаме смяната " са съумели да издърпат от Христо Иванов, само че цифрата ще е внушителна. Хазарта Бойко Борисов и Корнелия Нинова в София, което е изненада единствено за тези, които не подозират какъв брой тежък може да бъде колапсът за партиите на статуквото в столицата; амортизацията им е в доста напреднал етап.

4) Радев и Петков по подразбиране 

Това, че президентските и парламентарните избори съответстваха, сътвори оптималната синергия сред вота за Радев и вота за Кирил Петков. Много от гласоподавателите са дали своят вот по дифолт - гласуваш за Радев и оттова за най-успешния му министър.  

5) Сертификатът за антитела 

Идеята за издаване на зелен документ за несъмнено количество антитела, защитавана от Кирил Петков, не дава отговор на това, което науката за антителата против ковид. И фактически е медицински риск, неизпитан, неразбираем. В същото време зелените документи изплуваха в идеалния миг преди изборите и всички политици бяха наясно, че позицията им по отношение на тях е по-важна от четвъртата вълна и нейните жертви. Петков предложи тяхното ценене и завоюва поддръжката на едно необятно болшинство, което е хем скептично към имунизациите, хем не толкоз доста, че да гласоподава за " Възраждане ".  

 

Автор: Райко Байчев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР