Победата на Григор Димитров над американския квалификант Макензи Макдоналд беше

...
Победата на Григор Димитров над американския квалификант Макензи Макдоналд беше
Коментари Харесай

Гришо изкачи нов връх в родния тенис

Победата на Григор Димитров над американския квалификант Макензи Макдоналд беше колкото сложна, толкоз и сладка. А се оказа и с историческа стойност, най-малко за родния тенис.

Гришо мина през петсетов пъкъл, с цел да бие №186

С нея първата ни ракета се изравни на първото място по брой победи на Аустрелиън Оупън с именитата Мануела Малеева. И двамата към този момент имат по 18 триумфа в първия за годината шампионат от Големия шлем.

Гришо: Играх под междинното си равнище, беше мъчно

Но за разлика от именитата ни някогашна тенисистка, Гришо ще има още доста благоприятни условия да усъвършенства това достижение, като първото от тях ще е още в третия кръг тази година против коравия и непредвидим руснак Андрей Рубльов.

Рубльов чака Григор в идващия кръг

Иначе, напълно разумно, на идващите челни позиции в тази ранглиста по брой победи в Мелбърн измежду българските тенисисти, са другите две сестри Малееви. Най-малката Магдалена има 17 на сметката си, до момента в който Катерина е с 16.

Виландер: Григор в никакъв случай не е бил по-близо до купа от Шлема

За разлика от Димитров обаче, никоя от тях не е достигала до полуфиналите, което ходило той изкачи предходната година. Мануела Малеева има три четвъртфинала, до момента в който Катерина е с две попадания в Топ 8. Маги Малеева има четири 1/8-финала в Мелбърн.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР