Победата на Екрем Имамоглу е не само знакова, а и

...
Победата на Екрем Имамоглу е не само знакова, а и
Коментари Харесай

Бивш генерален консул в Одрин: Победата на Екрем Имамоглу е не само знакова, а и пророческа

Победата на Екрем Имамоглу е освен знакова, а и пророческа. Това, което самичък си направиш, никой различен не може. Това е персонална загуба на Ердоган. Това съобщи някогашният ни общоприет консул в Одрин Георги Димов в предаването „ Още от деня “ по Българска национална телевизия.

Той уточни съществени неточности на турския президент Реджеп Ердоган. „ Имаше една внезапна смяна в самата акция. От началото на предходната седмица, Ердоган пое на ръчно ръководство. За първи път от 17 години беше позволен ефирен спор, който обаче загуби. Той се опита да изнудва гласоподавателите. Голяма част от неуспеха му се дължи на грубата му интервенция. Това отблъсна гласоподавателите “, счита Димов.

„ Екрем Имамоглу завоюва със своята искреност. Това е един актуален младеж. Това, че се разгласи, че ще се бори със статуквото му донесе успеха “, счита дипломатът ни.

„ На тези избори победи правовата страна над едноличния режим “, безапелационен бе някогашният ни общоприет консул в Одрин.

„ Самият Ердоган е казвал, че който завоюва Истанбул, ще завоюва цяла Турция. Опозицията завоюва 5 от 6 от знаковите градове в страната. От огромно значение е вътрешната настройка в Народното събрание. Основна причина за загубата е и обединението на ръководещите с националистите “, счита Димов.

По думите му е знаково, че за първи път след избори, Ердоган не произнесе тирада от балкона на резиденцията си.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР