Победата на Босна и Херцеговина с 1:0 над Черна гора,

...
Победата на Босна и Херцеговина с 1:0 над Черна гора,
Коментари Харесай

Босна във възторг от Ивайло Петев

Победата на Босна и Херцеговина с 1:0 над Черна гора, която обезпечи на отбора промоция в Лига „ А “ на Лигата на нациите на УЕФА, докара до голям брой похвали за работата на българския селекционер на босненските национали Ивайло Петев.

„ Селекционерът Ивайло Петев води Босна по съвършен метод. Той свърши съвършена работа в разузнаването на съперника и играчите извършиха всичките му указания на терена “, написа водещото спортно издание „ SportSport.ba ”, представено от blitz.bg/sport.

Другите медии натъртват на еуфорията от класирането в по-горна група на шампионата на УЕФА: „ Великолепна вечер за националния тим на Босна и Херцеговина “, „ Драконите съкрушиха Черна гора и са в елита на Лигата на нациите “; „ Страхотна нощ за босненския футбол. Ще се чества до зори, постигнахме огромен триумф “.

Сериозно коментиран е финансовият аспект на триумфа и промоцията в Лига „ А “ на Лигата на нациите. Отбелязва се, че за спечелването на групата футболната федерация ще получи от УЕФА 3 милиона евро плюс още 2,25 единствено за присъединяване си в Лига „ А “ при идващото издание на шампионата.

Със спечелването на своята група като се изключи че Босна и Херцеговина си обезпечи присъединяване на бараж за класиране на Евро 2024. В страната чакат с неспокойствие и жребия за европейските квалификации. Тимът Ивайло Петев ще бъде подложен в урна 2, тъй че триумфът в действителност е огромен.

„ Бяхме наясно, че няма да ни е елементарно. Браво на момчетата и на нашия капитан Един Джеко. Спечелихме първата позиция в групата и получихме място в плейофите за Евро 2024. Щастливи сме, какво друго да кажа? Всички знаехме какъв брой е значим този мач и трябваше да браним преднината ни до края. Резултатът е налице и не можем да кажем нищо повече. Гордея се с играчите, които не дадоха на противника нито една голова опция през първото полувреме. Трябва да поправяме или понижим грешките, които имаме. Работим непрекъснато, с цел да ставаме все по-добри. Искам да поздравя и всички почитатели, които пристигнаха и поддържаха играчите, това е най-важното “, съобщи Ивайло Петев след успеха.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР