Победата на Алтернатива за Германия може да се окаже катастрофа

...
Победата на Алтернатива за Германия може да се окаже катастрофа
Коментари Харесай

Победата на "Алтернатива за Германия" може да е катастрофа за Украйна и смъртоносен удар за НАТО

Победата на " Алтернатива за Германия " може да се окаже злополука за Украйна и гибелен удар за НАТО, написа английският The ​​Telegraph. За първи път от времената на Втората международна война на избори в Германия победи извънредно дясна партия.
 
Според изданието, дружно с възхода на популистката крайнолява партия на Сара Вагенкнехт, която споделя проруските благосклонности и неприязън към Украйна, НАТО и Съединените щати с " Алтернатива за Германия ", триумфът на крайната десница съставлява сериозна опасност за демократичната народна власт в Германия и ще се усети надалеч оттатък границите на страната.
 
" Германия е основна страна-членка на НАТО, нейният размер и мощ разрешават да се насочи Алиансът в каквато и да е посока. Европа няма да може да удържи настъплението против Украйна без немската икономическа мощност ", написа The ​​Telegraph.
 
Освен това унизителното проваляне, което и трите съдружни партии на канцлера Олаф Шолц претърпяха на изборите, на процедура значи края на властта му. Федералните избори следващата година ще го отстранят от поста и ще бъде сменен от дясноцентристко държавно управление.
 
Новият канцлер евентуално ще бъде Фридрих Мерц, който към този момент поддържа политиката на АзГ, като даде обещание да откаже влизане на търсещи леговище лица от Сирия и Афганистан. Мерц също може да пренебрегне настояванията за по-щедра военна помощ на Украйна, счита изданието.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР