Победа с 2/3 се постига, ако си управлявал много добре.

...
Победа с 2/3 се постига, ако си управлявал много добре.
Коментари Харесай

Георги Марков: Унгария даде ясен знак на Европа

Победа с 2/3 се реализира, в случай че си управлявал доста добре. Това съобщи в изявление за Дир.бг депутатът от ГЕРБ Георги Марков.

- Г-н Марков, по какъв начин бихте коментирали преизбирането за министър председател за трети път на Виктор Орбан?

Това е венец на 30-годишната политическа интензивност на Орбан. На 30 март се навършиха 30 години от оня ден на 1988 година, когато дружно със свои другари от юридическия факултет в Будапеща Орбан основа партията на младите демократи "Фидес " за събаряне на комунистическия режим, наблягам - не за публичност и преустрояване. Знаете крилатата му фраза "Съветските войски да изоставен страната ", произнесена през юни 1989 година, когато се изискваше огромен кураж.

Сега навръх 30-годишния си политически празник, за трети път той реализира победа с 2/3. Сами разбирате, че с цел да победиш с 2/3, откакто си управлявал 8 години е допустимо единствено, в случай че си управлявал доста добре, другояче да си омръзнал от дълго време. А той управляваше доста добре.

Няколко са главните аргументи, заради които Орбан завоюва и тези избори.

Първо е безапелационната му позиция от 2015 година, че по този начин наречените мигранти, които минават нелегално границата на суверенни страни не на отредените за това места и постановения ред, не са никакви мигранти, а завоеватели. Една ражда, както той я назовава, която ще ерозира Европа и християнството. Орбан построи стена, по-късно и втора, прати 12 000 служители на реда на границата и съумя да удържи този напор от мигранти, обявявайки, че Унгария за разлика от Германия, в никакъв случай няма да одобри исляма. Г-жа Меркел неотдавна сподели, че ислямът е част от Германия, до момента в който Орбан сподели предизборно, че той не е и в никакъв случай няма да стане част от Унгария, в случай че той бъде определен още веднъж за министър председател. Орбан съобщи, че Унгария няма да схване квотите за бежанците, тъй като това е нейният дом, в който тя взема решение с кого да живее. И желае да резервира хомогенния състав на унгарската нация. Унгария е християнска. Орбан съобщи, че почита другите малцинства, почита еврейската общественост, направи втората по величина синагога в Суботица, само че тези хора няма да ги приемем в Унгария, тъй като те са непознати на нашия нрав, на нашия морал, на нашата вяра, на нашия език, на нашия обичай и ние не може да ги интегрираме, съобщи Орбан. Той организира референдум по въпроса, който приключи 99 на 1. 3 361 000 унгарци се оповестиха против квотите, а единствено 50 000 бяха "за ".

През 2012 година съумя да извърши предизборното си заричане да завоюва борбата с монополите и да смъкна цените на тока, на газа, на водата, на сметта с 25%.

След това съумя да задължи банките да предоговорят заробващите в швейцарски франкове контракти с потребителите, при които курсът на франка оставаше единствено за сметка на потребителя. В резултат на, което избави на процедура един милион жители да им бъдат ипотекирани жилищата и посредством една доста мощна икономическа политика, в това число и на Централната банка в Унгария.
Форинтът е национална валута, Унгария не желае да схване еврото. Орбан отвори стопанската система на Изток, съумя да смъкна безработицата от 12% на 3,8%. Създаде 8000 нови работни места, успявайки да притегли извънредно нови вложения.
В град Кечкемет откри завода на "Мерцедес ", в който всеки две минути се прави кола. Разшириха се заводите на "Ауди " в Гьор, на "Опел " по границата със Словакия, както и на "Сузуки ". Лично възрастният Сузуки пристигна да подкара новия модел.

Орбан организира и безупречна обществена политика в последните осем години, вследствие на което той съумя да вдигне раждаемостта на Унгария с 46%. Целенасочена бе политиката му за увеличение на раждаемостта на унгарските фамилии. Първо вкара шест годишен заплатен отпуск за дамите по майчинство, по-късно да се хранят децата гратис в детските градини и в яслите, а в този момент към този момент и в началните учебни заведения. Въведе огромни бонуси на многодетните фамилии по отношение на налозите, които би трябвало да заплащат и доста благотворителност от страната към третото дете. 30 000 евро подарък за трето дете плюс 33 000 евро заем от страната на доста ниска рента от 2,5% за 25 години. За многодетните фамилии има и преференции при реорганизация и поправки на жилище.

В резултат на тази икономическа политика дългът на Унгария бе изплатен и предходната година в Париж Орбан разгласи, че Унгария няма нито един цент отговорности към която и да е непозната страна, към който и да било финансов източник.
- Какъв знак даде Унгария към Европейски Съюз, явен ли е той, какво ще се случи в идващите години?

- С преизбирането на Орбан Унгария дава явен сигнал, тъй като страната е една от най-европейските в Европа. Да не забравяме, че в тази страна през 1896 година е издигнато първото в Европа електрическо метро. През 1899 година единствено е построен най-помпозният, най-красивият парламент в света, признакът на демокрацията, а 1915 година е основан цялостен род в музиката - мюзикъла. Т.е. това е един народ доста по европейски и от един Люксембург, където министър-председателят, за разлика от Орбан, който е женен за жена и има пет деца, е женен за мъж.

Разбира се, че се дава явен знак от страна на Унгария и това демонстрират и серията телеграми на държавници. Но Европа няма по какъв начин да не бъде разграничена по въпроса за мигрантите. Това разделяне е непоправимо. Вишеградските страни изрично ще останат християнски, те няма да одобряват под никаква форма мигранти. Тук (в Будапеща) в петък пристигнаха господин Качински и новият полски министър председател Матеуш Муравецки и споделиха на господин Орбан "ние сме с теб и ще следваме твоята политика ". Тези страни ще повдигнат християнството в фетиш. Другите страни, западноевропейските, ще останат мултикултурални, ще се хвалят, че ислямът е в тях и ще си търпят следствията. Докато във вишеградските страни и Орбан особено обезпечи най-важното за хората здравето и живота, западноевропейските страни не са в положение да го създадат. Само за две години и половина крупните терористични актове от мигрантите са 23, убити са 303 души, 1200 са тежко ранени. Тук в Унгария това нещо не може да стане, пиле не може да прехвръкне през границата.

Това е явен сигнал към Европа, че може и да са по-бедни централноевропейските страни, само че те са естествено по-високо интелигентни и държат за християнството. Право е на Германия да се радва, че ислямът е станал част от нея. Унгария се радва, че не е и за това избира Орбан.

Не може да не отбележим краха на социалистическата партия трети следващ път в Унгария, едвам събра 12%, както всички останали в Европа, сега виждате резултатите и идва ред да падне и шведският министър председател отново по тези аргументи, некадърност да се оправи с рецесията и с тази безумна политика.

В този си тип Европейски Съюз е изключено да съществува, би трябвало да се преформулира европейският контракт, няма да има Съединени европейски щати, видяхте политици като Мартин Шулц, Марио Ренци и водачът на социалистите в Австрия Кристиан Керн бяха изхвърлени от политическия живот, размазани от гласоподавателите в личните си страни. И както споделя Орбан "те захапаха Унгария и си счупиха зъбите ". Няма да има по този начин наречената взаимност в политиката, тъй като това е взаимност на нелепостта. Не са склонни централно европейските страни да слушат Германия и Франция, тъй като тези не са им началници.

Т.е. следващата година Европарламентът ще бъде напълно друг от този в този момент. В него за пръв път ще има и то с доста солидна парламентарна група или секта Партията опция за Германия, за пръв път там ще има мощно нахлуване на Северната лига, на Петте звезди от Италия, на Партията на свободата. Събудиха се европейските жители и ще изметат този неолиберален хайлайф, който направи най-голямата беля в Европа след Втората международна война да посегне на християнския темперамент на континента и да посегне на фамилията.

- Има ли политически спор в Унгария?

- Истинският политически спор в страната не е преставал. Той е извънредно нервен. В Будапеща съществува една доста мощна неолиберална общественост, това си е от край време, упрекват непрестанно в антисемитизъм Орбан. Но Натаняху беше предходната година тук и го прегръщаше, Орбан хвърли милиони за синагогата в Суботица. Опитът да бъде изкаран антисемит е ялов. Истината е, че неолибералната общественост не може да опълчи на Орбан никаква различна политика в стопанската система, приказва за за взаимност с Брюксел, нещо което естественият маджарин не приема. Дебатът не е преставал, тъй като неолибералите държат няколко доста мощни малките екрани, вестници, радиа, от заран до вечер изясняват какъв тиранин е Орбан. Дебатът е и в това, че 72% излязоха да гласоподават.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР