По-значителни валежи ще има преди обед над южните райони, а

...
По-значителни валежи ще има преди обед над южните райони, а
Коментари Харесай

Часът Настъпи! Времето Се Обръща! Ето Каква Е Ситуацията В България След Белия Ад!

По-значителни превалявания ще има преди обед над южните региони, а след обяд към Стара планина.

В централната и западна част на Дунавската низина при негативни температури ще вали мразовит дъжд или преохладен дъжд, който ще образува рискови поледици и обледенявания. Много рисково време за пътувания в посочените региони! Преваляванията последователно ще стопират, последно - през втората половина на нощта против събота в северозападните региони.

Утре в Дунавската низина ще се появи слаб до сдържан западен вятър. Минималните температури ще бъдат в необятен период, от към нула градуса на северозапад до 11-12 градуса в крайните югоизточни региони. През деня стойностите ще бъдат от 3-4 градуса на северозапад до 12 в крайните южни региони. Облачността ще бъде променлива, съвсем без превалявания. В планините изискванията за туризъм и ски ще бъдат положителни, с температури на 1200 метра няколко градуса над нулата. Следва да се има поради нарасналата лавинна заплаха и да се заобикалят рисковите региони!

През нощта против неделя и в неделя преди обяд през страната ще премине атмосферно разстройване. Облачността ще се усили, от запад на изток ще превали дъжд, а тук-там ще прегърми. Минималните температури в неделя ще бъдат от 1 до 7 градуса, а дневните от 3-4 на север до 15 градуса в региона на Сандански.

Динамичното мартенско време ще продължи и през идната седмица. В понеделник още веднъж ще бъде по-често облачно и тук-там, най-вече в южната половина на страната ще превалява дъжд. Минималните температури ще бъдат от нула до 6 градуса, а дневните - от 2, 3 до десетина градуса.

Във вторник дъжд ще вали основно над източните региони, а в сряда валежите ще стопират и температурите ще се покачат значително, преминавайки 15 градуса в множеството места в низините, само че не са изключени и стойности към 20 градуса. Топлото време ще продължи в средата на седмицата и снегът на всички места в низините, както и в ниските и част от средновисоките планински елементи ще се стопи.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР