По зло стечение на обстоятелствата, точно на тази дата преди

...
По зло стечение на обстоятелствата, точно на тази дата преди
Коментари Харесай

Кризисният щаб в Бургас ще работи денонощно, за да се справи с щетите от бедствието

По зло стичане на събитията, навръх тази дата преди 10 години, се случи нещастието с 26-годишния Пейо Янчев, който бе погубен от паднало поради мощен вятър дърво

Към 19 ч. всички налични екипи на общинските сдружения и звена, както и компании, ангажирани с поддръжката, са на терен, с цел да се оправят с вредите от невжидания вихър, който връхлетя Бургас този следобяд, предава дежурният редактор на Флагман. Кметът Димитър Николов също персонално обикаля комплексите на Бургас, с цел да ревизира персонално какво се е случило след бедствието.

На бул. ‚Тодор Александров “ има паднали няколко дървета, които пречат на трафика. Те ще бъдат отстранени в най-скоро време.  Към този миг би трябвало да е завършила акцията на пожарната по премахването от пътя на падналото дърво на бул. „ Мария Луиза “, което блокира трафика и промени маршрута на градския превоз.

Вятърът е съсякал остаряло дърво и до УМБАЛ-Бургас, което пречи на прекосяването на колите за спешна помощ. Един от екипите, пратени от общината, всеки миг ще се отзове на този сигнал.

Имаше информация, че ураганът е отнесъл терариума в парк „ Езеро “. Оказа се обаче, че структурата фактически е разрушена, само че змиите са прибрани в транспортните им кутии и няма избягали влечуги. 

Няколко дървета са паднали и нанесли съществени провали на детска градина в жк „ Меден рудник “. Ще се направи всичко допустимо казусът да бъде решен довечера и на следващия ден, с цел да може забавачницата да отвори в понеделник.
Има сигнали за десетки коли, които са с нанесени от паднали дървета вреди, в целия град. Потънали са и две частни лодки на о-в Света Анастасия. 

Тази вечер ще се работи до мрачно, а на следващия ден сутринта екипите ще стартират работа още на разсъмване. Плановете са до няколко дни целият град да бъде измит, само че вредите от бедствието фактически са големи и са с непознати размери. За благополучие няма потърпевши. 

Зловещо е, че тъкмо преди 10 години, на този ден, 17 септември, в Бургас се случи огромна покруса. Силният вятър поради бурят, сходна на днешната, на ул. „ Ген. Гурко “ прекърши дърво, което се стовари върху 26-годишния Пейо Янчев и го умъртви на място. Цяло знамение е, че в днешния ден, когато бурята бе доста по-силна от тогавашната, не се случи сходна покруса. Заради хубавото време денем на открито бяха хиляди, които бяха сюрпризирани грубо от придошлия ненадейно, в границите на секунди, вихър. За сходна заплаха в Бургас не е имало никакви индикации от метеоролозите до самия старт на бурята.
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР