По заповед на украинската армия служителите на всички общински служби

...
По заповед на украинската армия служителите на всички общински служби
Коментари Харесай

Заповед: Напуснете Авдеевка! Там е апокалипсис

По заповед на украинската войска чиновниците на всички общински служби би трябвало да изоставен дребния град Авдеевка. Градът е мощно обиден от съветските офанзиви, съобщи ДПА.

„ За страдание, Авдеевка от ден на ден се трансформира в място от постапокалиптичен филм “, съобщи военният шеф Виталий Барабаш, представен от украинската организация УНИАН. По думите му поради непрекъснатите офанзиви градът се е трансформирал в лунен пейзаж.

В резултат на това, по думите му, е взето решение да бъдат евакуирани чиновниците на общинските служби, които до момента са поддържали жизнеспособността на града.
Преди войната Авдеевка е имал към 32 000 поданици.
Малкият град се намира единствено на няколко километра северно от следения от Русия огромен град Донецк. От няколко дни той е в центъра на тежки съветски офанзиви. След несполучливите офанзиви край Бахмут съветските военни в този момент са преместили фокуса на офанзивите си към Авдеевка, съгласно украински свидетелства.

В същото време украински екипажи приключиха образованието си на танкове „ Чалънджър 2 “ (Challenger 2) във Англия и се завърнаха вкъщи.

Британският министър на защитата Бен Уолъс съобщи, че украинските бойци „ се завръщат в родината си по-добре екипирани, само че с не по-малка заплаха “.

Членове на въоръжените сили на Киев отпътуваха за Англия, откакто през януари английският министър председател Риши Сунак разгласи, че Обединеното кралство ще изпрати 14 танка „ Чалънджър 2 “.

Министерството на защитата на Англия заяви, че образованието е завършило, откакто английски военни чиновници прекараха няколко седмици в инструктиране на украинския личен състав по какъв начин да работи и да се бие с танковете. Инструкциите включваха по какъв начин да командват, ръководят и работят дружно като екипаж на танк „ Чалънджър 2 “ и по какъв начин дейно да разпознават и поразяват цели, съобщи министерството.

Украинските военни ще се завърнат със западните танкове в точния момент за пролетната контраатака на Киев, за която се твърди, че се приготвя.

При състояние че Съединени американски щати дават танкове „ Ейбрамс “, а Германия и други европейски съдружници – танкове „ Леопард 2 “, се чака във всеки удар по съветските линии да вземат участие западните танкове, обслужвани от киевските сили, отбелязва ДПА.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР