По заповед на кмета на община Созопол се спира строежът

...
По заповед на кмета на община Созопол се спира строежът
Коментари Харесай

Разрушават басейна и оградата на Иво Прокопиев край морето, били незаконни

По заповед на кмета на община Созопол се стопира градежът на басейна на Иво Прокопиев и оградата на хасиендата му край морето в местността " Буджака ". Това става след установени нарушавания при инспекция, разпоредена от прокуратурата, оповестиха оттова.

След инспекция, предоставена от Върховна административна прокуратура (ВАП) по отношение на противозаконни градежи и достъп до плажна линия по Черноморието, предоставена на Дирекция „ Национален строителен надзор " и осъществена от РДНСК -Бургас, е сезирана и Община Созопол. Представители на общината са открили нарушавания на наредбите от Закона за устройство на територията (ЗУТ) - при градеж на „ Открит басейн " в частен парцел в местността „ Буджака ", землището на Созопол, за което има и формиран акт за определяне на административно нарушаване.

Въз основа на тези констатации и след извършено административно произвеждане, кметът на Община Созопол е издал заповед за прекъсване на осъществяването на строителни и монтажни работи на градежа.

Строителството може да продължи единствено с позволение на административния орган, издал заповедта, едвам след премахване на аргументите, довели до прекъсване на градежа и показване на надлежни доказателства за това. Заповедта е връчена на прокурист на притежателя.

От представителите на общината, в същия парцел, е установено и съществуване на противозаконен градеж на компактен дувар на солидна ограда с височина два метра, построена в нарушаване на издаденото позволение за градеж (РС). С друга заповед и след извършена процедура, кметът на Созопол подрежда унищожаване на противозаконния градеж над височина на цокъла 0.60 м., колкото планува районен съд. След влизане в действие на заповедта, ще се насочи покана до притежателя за непринудено осъществяване на премахването, а при липса на такова - ще се пристъпи към наложително такова.

По предписание на ВАП през лятото бяха осъществени редица инспекции от способени органи - ДНСК/РДНСК, съответни общини и министерства на противозаконни градежи и достъп до плажна линия по Черноморието. Като резултат се стигна до издаване на редица заповеди за прекъсване на противозаконни градежи и унищожаване на други в парк „ Росенец ", на плажа „ Обзор ", а по отношение на открити нарушавания, бе импортиран митинг против разрешението за градеж от 10.09.2018г., издадено от основния проектант на Община Созопол за „ Алепу вилидж ", както и против осем позволения за градеж от 05.12.2019 година, издадени от основния проектант на община Несебър за „ Комплекс „ Венид Еко вилидж " - жилищни здания и хотел - етапно строителство, 36 броя къщи/къщички, напомнят от проку

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР