По закона "Магнитски" има много сериозен отзвук по целия свят,

...
По закона "Магнитски" има много сериозен отзвук по целия свят,
Коментари Харесай

Милен Керемедчиев: Европрокуратурата ще разгледа санкциите на САЩ срещу Пеевски

По закона "Магнитски " има доста сериозен отзив по целия свят, Канада и Англия също одобриха сходен закон, а Европейският съюз също готви сходна регулация. Това изясни в студиото на "Нова телевизия " Милен Керемедчиев, някогашен зам.-министър на външните работи.
Той отбелязава, че законът "Магнитски " не е правосъден акт в правния мир, решението се подписва персонално от американския президент въз основа на предложение от американски конгресмени. Припомняме, че малко след оповестяването на глобите по закона "Магнитски ", Държавният департамент на Съединени американски щати разгласи втори пакет наказания, в който също е включен Пеевски - към този момент с наложена наказания с ограничаване за влизане и престояване в Съединени американски щати.
Според него глобите, наложени от Съединени американски щати, върху Делян Пеевски, Васил Божков и Илко Желязков, както и всички, свързани с тях компании и организации са политически акт и поръчка, че корупцията у нас излиза от надзор. Това не е директна интервенция в българската вътрешна политика, а по-скоро изказването на Съединени американски щати е рупор на протичащото се у нас. Съединени американски щати не се намесват директно, само че демонстрират ясно отношение.
Милен Керемедчиев е сигурен, че и Европрокуратурата ще бъде сезирана и ще прегледа наложените наказания и изказвания, а решението на Съединени американски щати за финансови наказания ще докара и до правни такива. Със сигурност има и очакване за последици, отговор и дейности у нас от законовите органи и институциите в България.
Посочването на "действащ политически водач ", само че без име, Керемедчиев пояснява като предаване на щафетата на българските правораздавателни органи.
От Съединени американски щати е направено обаче обширно следствие на толкоз доста компании, което не е лесна задача. Ще има обаче действителни последици, защото банките в Съединени американски щати кореспондират с съвсем всички банки в света, изясни дипломатът.
Керемедчиев не е изумен от времето, в което излизат изказванията, защото това е следствие от смяната на политиката в Белия дом след промяната Тръмп - Байдън.
Според него Херо Мустафа е най-активният американски дипломат за последното десетилетие в България и напомни пространното изявление при встъпването й в служба, когато даде обещание предпочитана битка с корупцията.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР