По закон службите са длъжни да откликват на всеки сигнал

...
По закон службите са длъжни да откликват на всеки сигнал
Коментари Харесай

Спасяването на дрифтърите под Бузлуджа струва над 5 хил. лв. на пожарната

По закон службите са длъжни да откликват на всеки сигнал за бедстващ човек съобщи шефът на Главна дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " основен комисар Николай Николов в Русе, оповестява Българска телеграфна агенция.

В случай на избавителна акция не се мислило какъв брой коства , значимо било да се избави човешкия живот и вероятно имуществото на хората.

Призвани сме при всяко получено известие за бедстващ човек на тел. 112 да реагираме , съобщи гл. комисар Николов. Той добави, че такива избавителни интервенции костват доста скъпо на всички. Николов посочи, че всички ние плащаме за тях.

Така гл. комисар Николов разяснява дали са нужни по-големи наказания за безразсъдни туристи и жители, които без значение предизвестията и възбраните попадат в сериозни обстановки и се нуждаят от избавяне.

 Младежи, тръгнали да купонясват под Шипка, подвигнаха на крайник 4 служби
Младежи, тръгнали да купонясват под Шипка, подвигнаха на крайник 4 служби

Целта им била да дрифтят в затворен сектор

Акцията за избавяне на младежите тръгнали по затворения път сред Шипка и Бузлуджа, е коствала на противопожарната работа повече от 5000 лв.. Техниката употребена за избавителната интервенция била единствено наземна. Николов изясни, че при включване на въздушна техника разноските доста скачали. Спрямо това какъв брой огромен е един хеликоптер цената на летателен час стартира от 3600 лв. и стига до 5000 евро. Политическо решение било нужно, с цел да се мисли в посока дали да се вкара модел на застраховки, от които службите да получават средства като обезщетения за направените разноски или да се продължи със настоящия модел.

Гл. комисар Николов изведе данни, че през 2017 година противопожарните служби в страната са реагирали общо на към 50 000 катастрофи . От тях малко над 14 500 са избавителните интервенции, а останалите произшествия са били пожари. С европари в този момент се работило за закупуване на специфични средства - от рода на термовизионните камери, които да се употребяват при търсене и избавяне на хора. Сред опциите на такава техника са тези въздуха да се засичат сигнали от мобилни телефони.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР