По закон НСО охранява бивши премиери и председатели на Народното

...
По закон НСО охранява бивши премиери и председатели на Народното
Коментари Харесай

Кирил Петков заяви, че НСО не го охранява, а само го превозва

По закон НСО охранява някогашни министър председатели и ръководители на Народното събрание в продължение на четири години след освобождението им от служба. С препоръчани промени през ноември предходната година обаче става допустимо защитата да бъде свалена по-рано, в случай че няма опасност за сигурността на въпросните лица. 

 

Дали има или няма такава обаче се дефинира от по този начин наречената комисия, в чийто състав влизат шефът на НСО, шефът на ДАНС и основният секретар на Министерство на вътрешните работи. В екипа по изключение може да попаднат и началници на разследващи служби. Именно комисията взема решение дали обещано лице би трябвало да употребява държавна защита, или тя да бъде свалена. 

 

От проблема пораждат голям брой въпроси. Един от тях е дали комисията се е събирала по отношение на защитата на Кирил Петков и по кое време. Отчетена ли е била опасност против него по отношение на информацията на Die Welt за предоставени муниции и гориво за Украйна от страна на България по време на войната. Другият въпрос е дали се касае за махане на защитата, или единствено за нейното съкращаване.

 

Известно е, че при обезпечаване на транспорт се извършва и охранителна активност от страна на НСО. Тоест функционалността се съвместява. 

 

ФрогНюз се свърза с пресцентъра на НСО, който сбито изясни да четем деликатно информацията, която се популяризира. От там отхвърлиха да разясняват кардинално защитата на съответни лица, което единствено по себе си е одобрена процедура. Припомняме, че шефът на НСО бе видян да влиза в офиса на " Продължаваме Промяната " на ул. " Чаталджа " преди два дни. Кирил Петков и Асен Василев насочиха медиите към шефа, с цел да се разбере какъв е бил мотивът за тази аудиенция. Целта на визитата остана скрита. Не е изключеноо той да ги е уведомил за редуцирането на защитата, защото срещата е била къса - към 15 минути.

 

" Точно сега, в който обявата на Политико и Ди Велт внезапно увеличи внезапно риска от терористичен акт против Кирил Петков от страна на отмъстителните съветски служби по предписание на Путин и... Румен Радев подрежда на НСО да смъкна защитата от Кирил Петков - изпращайки явен сигнал, че това пропутинско държавно управление е готово да сервира на тепсия живота на дръзналия да се опълчи против гнева Путинов Петков. Като един от най-запознатите с методите на възмездие и дейности на Путин и неговата власт човек в България еднопосочно декларирам - съществува директен риск за живота на Кирил Петков ", уточни Илиян Василев.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР