По закон до 60 дни Димитър Желязков-Митьо Очите, който в

...
По закон до 60 дни Димитър Желязков-Митьо Очите, който в
Коментари Харесай

До 60 дни Митьо Очите трябва да бъде екстрадиран в България, според прокуратурата

По закон до 60 дни Димитър Желязков-Митьо Очите, който сега се намира в ареста в Турция, би трябвало да бъде екстрадиран в България, с цел да бъде изправен пред родното правораздаване. Това съобщи за БГНЕС представителят на основния прокурор Румяна Арнаудова.
Тя добави, че предметът на следствието на Спецпрокуратурата се уголемява в посока на проведена незаконна група за пране на пари и данъчни закононарушения. Досега главната тенденция на следствието беше " рекет ".
Междувременно във Фейсбук стартира да набира известност пост на страница с името " Извън Закона ". В част от този пост, за който се твърди без никакво съществено удостоверение, че е дело на Очите, написа следното: " Искам преди да приключа господа политици и всички вие чиновници на закона в съда, прокуратурата и Министерство на вътрешните работи да прочетете добре какво съм написал, тъй като повече може и да не съм дисциплиниран и да стартира да приказвам с имена, за канали на политици, министри, депутати. За наркозависими такива и за всичко каквото се случва в България с неуместните на политиците, мене към този момент няма какво и по какъв начин да ме спре, тъй като е ясно, че сте решили да ме приключите и като човек, само че преди да ме приключите и аз ще бъда неприятен и ще дам много информация, която съм събирал за вас през годините за връзките ни с нас, пиша нас, тъй като ние сме неприятните бандити, а вие които крадете милиони и ни търсите да ви вършим мръсната работа постоянно би трябвало да сте чисти и да не ви закача никой.
Нека не забравяме, че аз съм един от дребното оживели през цялото време на прехода и съм минал през всички етажи в ерархията на улицата, дано не забравяме също по този начин, че доста от нашите другари умряха, тъй като бяха неуместни за вас и вашите каузи. Имам какво още да напиша, само че към този момент ще спра до тук, тъй като към момента си мисля, че против мене нямате нищо, само че някой се пробва да ни почисти от Несебър и Слънчев Бряг, с цел да стане едноличен водач в курорта и този някой не е от нашите, господа политици, той е някой от вас. "
Припомняме, че през вчерашния ден (5 август) ръководителят на Специализираната прокуратура Иван Гешев разгласи, че не го интересуват детайлностите за процедурата по изгонване на Очите. Прокурорът сподели, че било въпрос на комплектоване на документи, само че това влезе в несъгласие с други негови думи, че Желязков " надали " щял да желае развой в Турция, на който да се реши екстрадицията му. " Определено не е нерешителен, това му е репутационен плюс”, сподели Гешев, като направи намек, че Очите не бил като банкера Цветан Василев, който години наред обитава в Сърбия. Очите имал подобен бизнес в България, че това налагало персоналното му наличие, по думите на прокурора.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР