По закон държавата може да изкупи дълга от 1,6 млрд.

...
По закон държавата може да изкупи дълга от 1,6 млрд.
Коментари Харесай

Инж.Георгиев: Ако държавата купи дълга на Топлофикация-София, трябват още 1,6 млрд. за оздравяване

По закон страната може да изкупи дълга от 1,6 милиарда на " Топлофикация-София ". Чисто на практика въпросът е какво ще го прави. Този дълг просто се натрупа и нищо друго не се случва. Това разяснява ръководителят на Асоциацията на топлофикационните дружества Кремен Георгиев в студиото на  " Денят ON AIR ".

 

" Нещо пречи нищо да не се случва, неналичието на визия какво да се прави по-късно, елементарното изкупуване на дълга не води до нищо, в случай че няма дейности, които да оздравят сдружението. После трябват несъмнено още 1,6 милиарда ", съобщи Кремен Георгиев.

 

По думите му " Топлофикация - София " е единствената, която създава в пъти повече топлинна сила, в сравнение с електрическа - 5:1. При останалите е 1:1. 

 

" Модернизирането с нови уреди, които да създават сила по смесен прийом, трябваше да стартира преди 15-20 година Това се случи с другите топлофикации преди толкоз време, по тази причина нямат такива проблеми в такива мащаби. Освен кой да купи дълга, би трябвало да търсим и вложител. Простото изкупуване на дълга не води до нищо ", безапелационен беше гостът пред Bulgaria ON AIR.

 

 

Той съобщи, че събираемостта е като в другите топлофикации. А казусът уточни, че идва от там, че за електрическата сила се употребява преференциална цена, а за производството на " Топлофикация " ѝ трябват повече пари за газ, в сравнение с коства самата топлинна сила:  " Плащаш 100 лева за газ, а произвеждаш за 80 лева Все по този начин е било. Сметката не излиза, би трябвало да има предвидливост ".

 

Кремен Георгиев разяснява и съглашението на държавното управление с енергетиците. Той уточни, че след огромните митинги и затваряне на пътища, е настанала тишина и никой не регистрира пред служащите какво се случва. 

 

" Енергетиците няма от какво да са удовлетворени. Натрупва се и обидата от това, че са излъгани. След тези огромни митинги, и затваряне на автомагистрали, в случай че нещо се случва, това трябваше да бъде огласено с високоговорители из цяла Българи. Обещали сме, миньорите си седнаха и... кой е прецакан? ", попита Георгиев.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТАПромоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР