По всичко личи, че Слави Трифонов ще бъде човекът, който

...
По всичко личи, че Слави Трифонов ще бъде човекът, който
Коментари Харесай

Политолог: По всичко личи, че Слави Трифонов ще определи дали да има ново правителство

По всичко проличава, че Слави Трифонов ще бъде индивидът, който действително ще дефинира дали да има ново държавно управление, дали още веднъж да отидем към предварителни избори. Той гледа да си увеличи резултата, да изкара най-вече мандати, с цел да може да зависи от него, а не от съдружните му сътрудници. Това сподели в изявление за БГНЕС политологът Слави Василев.

„ Заявките на партийните водачи не са от изключително значение, тъй като самите партии не печелят гласоподаватели чрез стратегии и планове за промени. Реалната борба е сред лагера на протестиращите, които се консолидират в поддръжка на партиите „ ИТН “, „ Демократична България “ и „ Изправи се! Мутри вън! “ и останалите партии, които електоратът приема като статукво. Битката не се реализира чрез стратегии, а с послания, които гледат да уязвят отсрещната страна. Тези послания не включват изобщо промени в дадени браншове. Служебното държавно управление играе сериозна роля в тази обстановка и считам, че бъдещето до 11 юли по-скоро е позитивно за така наречен партии на митинга, а партиите на статуквото ще бъдат в оттегляне “, счита политологът за преполовената към този момент предизборна акция.
 ГЕРБ: Трифонов и Иванов сложиха страната до Индия и Венецуела ГЕРБ: Трифонов и Иванов сложиха страната до Индия и Венецуела
Нарушено е равното изборно право, като се разделиха гласоподавателите на под и над 300 гласоподаватели. Нарушени са правилата заложени в Кон...

Според него роля за изборните резултати ще изиграят и разкритията, които прави служебното държавно управление за миналата власт, както и глобите на избрани лица по световния закон „ Магнитски “.

„ Това е в ущърб на досегашните ръководещи. Аз прибавям Българска социалистическа партия номинално към партиите на статуквото, макар че те бяха много поредна и съответна съпротива в 44-то Народно заседание. Скандалите и обстоятелствата, които служебното държавно управление излага на показ, ще въздействат отрицателно върху ГЕРБ, Движение за права и свободи и кръговете към някогашните ръководещи, само че това ще повлияя отрицателно и на патриотите. В момента те се пробват да кажат, че са срещу Борисов, че няма да играят с него в конфигурацията на идващия парламент, в случай че влязат. Нещо, което гласоподавателите не биха припознали като вярна теза. Цялата корупция, която излиза на бял свят, налива вода в мелницата на „ ИТН “. „ Демократична България “ и „ Изправи се! Мутри вън “. Да забележим какъв ще е резултатът им. Подозирам, че той ще бъде по-добър от този, който ни сподели социологията предходната седмица “, предвижда Слави Василев.

Попитан не наподобяват ли офанзивите на служебното държавно управление само и персонално ориентирани против ГЕРБ, без да се загатва някогашният им съдружен сътрудник, политологът отговори: „ ГЕРБ е партията, която е осъществявала властта освен в последното държавно управление, само че и през последните 10 години. Патриотите са прикрепени към корупционния имидж на предходната власт и мъчно биха могли да излязат тази сглобка, каквито и послания да вършат “.

„ Ако това държавно управление продължи да демонстрира и издава обстоятелства от предходното ръководство, да изсветлява грозните схеми, които са прилагани, дъното на ГЕРБ е доста под равнищата, които се намира в този момент. Всички помним какво се случи с Национална движение „Симеон Втори", която внезапно изчезна. Подозирам, че е допустимо да се случи същото с ГЕРБ, изключително в случай че партии на митинга съумеят да образуват кабинет в идващото Народно заседание “, разяснява още политологът.
 Слави Трифонов към ПИК, Нова телевизия и Българска национална телевизия: Защо не показахте всичко при разпита на Стъки? Слави Трифонов към ПИК, Нова телевизия и Българска национална телевизия: Защо не показахте всичко при разпита на Стъки?
" Ако сте следели новините по малките екрани и уеб страниците, несъмнено сте разбрали, че във вторник в Първо районно ръководство в София на улица...

Според Слави Василев към този момент е време в обществото ни да се повдигне спор за възможна смяна в досегашната парламентарна форма на ръководство, която, съгласно него, е към този момент „ стар и уродлив артикул от 90-те години “.

„ Нашият парламентаризъм е парламентаризъм по балкански. Той не работи по този начин, както работи парламентаризмът в Германия. Това е повода да считам, че който ѝ да измести ГЕРБ и Борисов като първа политическа групировка, който и политик да се яви на хоризонта, той рано или късно ще се изкуши. Освен в случай че не е извънредно стабилен. Като виждам персонажите, които са се наредили да вземат мястото на Борисов, на мен не ми наподобяват доста солидни. Защо би трябвало още веднъж хората да си потвърждават, че новият избавител още веднъж ще се провали? По-голямата тематика е за смяна на политическата система, би трябвало да преосмислим този парламентаризъм, тъй като той ражда корупция, колкото и да са положителни желанията на този, който идва. Борисов през 2009 година имаше доста съответни послания, сигурен съм, че той тогава си е вярвал, че ще докара смяна. Този парламентаризъм обаче основава такава огромна централизация на власт в доста дребна група от хора, че изкушението е голямо. Ако „ ИТН “ успее да образува държавно управление, те би трябвало да са извънредно солидни, с цел да не се изкушат от големите благини, които дава властта “, разяснява още политологът.

Той счита, че президентската република, като форма на държавно ръководство, е допустима посока, по която би трябвало да се дебатира. „ Преосмислянето на нашата политическа система е на дневен ред. Ако 46-то Народно заседание се провали в съставянето на постоянно държавно управление, тогава тематиката би трябвало да се отвори. Президентът съобщи преди известно време, че той държи в шкафа си план за изменение на Конституцията, не съм осведомен с този план, само че неговата поръчка разрешава на партиите и обществото да стартираме да мислим за промяна на този балкански парламентаризъм, който ни довежда до дъното на Европа по всички индикатори “, сподели в умозаключение Слави Василев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР