По всичко личи, че ротацията в кабинета в никакъв случай

...
По всичко личи, че ротацията в кабинета в никакъв случай
Коментари Харесай

Чии глави падат при ротацията? Пълен списък с клатещите се министри

По всичко проличава, че ротацията в кабинета никога няма да се ограничи в елементарна замяна на местата сред премиера Николай Денков и вицепремиера и министър на външните работи Мария Габриел.

Засега едно е ясно и не предстои на коментар - идващият министър председател ще е Габриел. Бойко Борисов обаче даде да се разбере, че желае цялостен ремонт на кабинета.

От изказванията му в медиите проличава кои са министрите, нарочени за " отстрел ".Говорейки за пътувате, от " Промяната " просто го въоръжиха с методика, по която да мери пригодността на обособените министри.

От зората на историята до днес всичко в политиката стартира с правене на лист. И водача на ГЕРБ е съвсем подготвен със своя. За да го " напише " поискал от Габриел справка кой член на кабинета какъв брой е пътувал и какво е приключил в командировката си.

Справката посочила " дейна външнополитическа активност " въз основата на нощувките на министрите: министърът на нововъведенията Милена Стойчева имала 46 нощувки, на земеделието Кирил Вътев - 24, на енергетиката Румен Радев - също 24, на екологията Юлиян Попов - 42, на обществената политика Иванка Шалапатова - 30, на туризма Зарица Динкова - над 50.

Смяната на министъра на опазването на здравето проф. Христо Хинков е ясна отдавна - той самичък съобщи, че няма да остане след ротацията.

А около ексцесиите с футболните ентусиасти преди няколко месеца Борисов изиска оставката на министъра на спорта Димитър Илиев.

Че Тодор Тагарев е пасажер стана ясно освен от мощните рецензии на Борисов, само че и на съпредседателя на Движение за права и свободи Делян Пеевски, който изиска оставката му. Опозицията в лицето на Българска социалистическа партия и на " Възраждане " ще бъде удовлетворена - тя от дълго време желае Тагарев да бъде отхвърлен от държавното управление и даже да бъде съден за национално изменничество.

На фона на нелеката обстановка в социалната сфера министър Иванка Шалапатова обстойно и нашироко изясни в ефира на БНТ как е била на заседания в Брюксел, на които нейните прародители пращали заместниците си, осъществила потребни контакти и взела участие в още няколко заседания. На всикоо от горната страна за 9-те месеца общественото министерство не е внесло нито един законопроект!

Министърът на нововъведенията и растежа Милена Стойчева пък утвърди план на съветската " Лукойл " за 1 милион европари.

Шефката на туризма Зарица Динкова се оказа първенец по пътувания - 50 пъти била зад граница. Тепърва Борисов ще се взрира с какво е съдействала " нейната интензивност " за подпомагането на туристическиа отрасъл. 

На фона на протестите на земеделските производители министър Кирил Вътев мъчно би оживял. Трябва да си тръгне даже и като знак, че ръководещите чуват недоволството на фермерите.

Енергийният министър Румен Радев бе в Съединени американски щати на продължителна ковандировка с финансовия Асен Василев и несъмнено е работил за прокарването на американски ползи в българската енергетика под формата на подмяна на съветското нуклеарно гориво с такова на Уестингхаус и строителство на американски блокове до съветските в Козлодуй. Това старание може и да му се зачете, само че може и да бъде рискуван поради неизбежното повишение на сметките за ток след отпадането на нощната цена.

Министърът на електронното ръководство Александър Йоловски се прочу около това, че изиска защита, тъй като бил заплашван, забележете, от Кирил Петков и Божидар Божанов. Иначе и той е непретенциозен - " Имам още какво да прибавя в електронното ръководство ", сподели тези дни по БНР. Но най-вероятно също ще напусне кабинета.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР