По всичко личи, че правителството има намерение да дари зенитно-ракетните

...
По всичко личи, че правителството има намерение да дари зенитно-ракетните
Коментари Харесай

БСП таи съмнения, че ще подаряваме комплексите С-300 на Украйна

По всичко проличава, че държавното управление има желание да подари зенитно-ракетните Противовъздушна отбрана комплекси С-300, най-новите, с които разполагаме, въпреки и руско произвеждане, на Украйна . Това подозрение изрече в коридорите на Народното събрание депутатът от Българска социалистическа партия и член на Комисията по защита Атанас Зафиров.

" Вчера на съвещанието на комисията попитах вярна ли е информацията, че министерството има желание да подари на Украйна нашите ЗРК С-300, и не получих задоволителен отговор. Отговорено ми бе, че това ще се каже на секретно съвещание ", сподели той.

Припомняме, че по-рано през днешния ден Ивайло Мирчев от ПП/ДБ, също член на военната комисия, изрично отхвърли да става дума за даряване на комплексите С-300, а вероятно единствено на дефектни ракети, които украинците да употребяват за аварийни елементи. Министър Тагарев също нееднократно е отричал планове да се дават на Украйна ПВО-комплексите.

" Ако се даде въоръжението, то тогава самите комплекси ще се трансфорат с неефикасно желязо. Т.е. идната стъпка ще бъде да се дадат самите комплекси ", разкритикува и това желание на ръководещата " некоалиция " депутатът от Българска социалистическа партия.

Зафиров засегна и тематиката с плануваното строителство на " военно градче " до Ямбол, където да се обитава многонационалната бойна група на НАТО у нас, която по спокойно време следва да наброява към 1500 души.

Нищо не постанова сега построяването на сходни уреди, безапелационен бе социалистът. " В момента персоналният състав е разквартируван в базата на Ново село, като нищо не пречи тази база да поеме разширението на групата, което ще е с 500 души. Просто страната желае да изхарчи 100 милиона за една бездънна яма, чака се градежът да приключи до 2025 година, а е допустимо войната да свърши дотогава ", изострен бе той.
 Даряваме дефектни ракети на Украйна за аварийни елементи?
Даряваме дефектни ракети на Украйна за аварийни елементи?

Комплексите С-300, които пазят София и нуклеарната централа в Козлодуй, остават
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР