По всичко личи, че партията на Кирил Петков ще стане

...
По всичко личи, че партията на Кирил Петков ще стане
Коментари Харесай

Кирил Петков става либерал в Обнови Европа

По всичко проличава, че партията на Кирил Петков ще стане част от европейската демократична политическата система.

Българският министър председател Кирил Петков има намерение да участва на среща на ръководителите на демократичната група „ Обнови Европа “ (ОЕ) – третата политическа мощ в Европейския парламент. Това съобщи „ Политико “, като цитира източници в Брюксел.

Срещата ще се състои на 30 май в Брюксел. Тя ще предшества Европейския съвет, който стартира същия ден. Както нормално, тогава между тях се събират европейските водачи от основните групи в Екологичен потенциал.

Предстоящата среща е най-силният сигнал, че партия „ Продължаваме промяната “ (ПП) счита да се причисли към евролибералите.

На срещата на ОЕ ще участват хора като френския президент Еманюел Макрон, нидерландският министър председател Марк Рюте, както и еврокомисарите за конкуренцията Маргрете Вестагер и за вътрешния пазар Тиери Бретон, написа още изданието, представено от „ Клуб Z ”.

Папата дал съвет на Петков за битката с корупцията

Стефан Сежурне – водачът на парламентарната група на ОЕ, ухажва Петков още от изборната му победа, реализирана въз основа на антикорупционната платформа през есента на 2021 година, твърди „ Политико “. Двамата обсъждали опцията Политическа партия да се причисли към евролибералите през януари, при едно от пътуванията на българския министър председател до Брюксел. Тогава той се срещнал и с водачите на групата на „ Зелените “/Европейски свободен алианс (ЕСА) – Ска Келер и Филип Ламбер.

„ Прав ти път, Движение за права и свободи? “, пита изданието. Според него остава да бъде отстранено едно затруднение пред участието на партията на Петков в ОЕ. И то е фактът, че в групата членува Движение за права и свободи, което е противник на Политическа партия. Депутатът от Движението Делян Пеевски е глобен от Съединени американски щати по „ Закона Магнитски “. Движение за права и свободи постоянно бива упреквано в корупция. А Петков е изразявал опасения, че то остава в ОЕ.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected]. Ще обърнем внимание!
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР