По всичко личи, че новият кмет на Дупница Първан Дангов,

...
По всичко личи, че новият кмет на Дупница Първан Дангов,
Коментари Харесай

Дупнишкият кмет Първан Дангов шамароса депутатския съветник Георги Наумов?

По всичко проличава, че новият кмет на Дупница Първан Дангов, е изрично решен да върне в общинския бюджет безхаберно раздадените средства от предшественика му Методи Чимев.

Бившият общински консултант от ГЕРБ Георги Наумов се убеди първи в решимостта на Дангов. Навръх нова година двамата се сблъскват в градската спортна зала, където с изключение на любезностите, които си разменят като сред непримирими политически съперници, Наумов отнася и два шамара, освен това пред очевидци.

 

В жалбата си до полицията някогашният консултант твърди, че кметът Дангов лъхал на алкохол и преди да го удари, съскал, ръмжал и му се заканвал. Градоначалникът, от своя страна, отхвърля да е имало физически конфликт. Неговата версия е, че въпреки и малко развълнувано, той единствено е изискал ръководеното от Наумов и депутата Даниел Александров съдружие „ Дупница Спорт ” да върне получените 3000 лева за образуване на Коледен шампионат по битка, който по този начин и не се е състоял.

 

Първан Дангов

„ Пълна неистина е изнесена та информация за някакви плесници в Спортната зала в Дупница. Единственото правилно е името ми, което загатват. Организаторът на това е Гуги Барабата, а изпълнителите са двама простаци – Тошко мамин и борчето народен представител.

За повторно ги приканвам да върнат парите, отпуснати за коледен шампионат по битка “, разгласи на специфична конференция кметът Дангов.

 

Според Георги Наумов и дума не може да става парите да се върнат, тъй като те са му дадени от спортното министерство, въпреки съревнование фактически да няма. Запознати от Дупница разкриват, че абсурдът занапред ще се разраства.

Докато Наумов се жалва от побоя в полицията, кметът Дангов е подал сигнал до прокуратурата против него за откраднатите 3000 лв..

Дори и от финансовата спекулация да не излезе нищо, то самата инспекция може да попари политическите упоритости на едва известния в Дупница, към този момент някогашен консултант Георги Наумов. За момента той е единствено помощник на депутата от ГЕРБ Христо Терзийски, само че не крие упоритостта си персонално да кове законите. Дали има опит или биографията му е подобаваща за национален фаворит, е различен въпрос.

 

Георги Наумов

Според уеб страницата на Народното събрание спортният активист Наумов поучава някогашния Министерство на вътрешните работи началник по вътрешна сигурност и публичен ред. Доста противоречиво е каква тъкмо експертиза има Наумов, че чак да дава упътвания на Христо Терзийски. От биографията му излиза наяве, че е приключил състезателен мениджмънт в Националната спортна академия и магистратура „ Стратегическо управление на сигурността и защитата “ във Военна академия „ Георги С. Раковски “. И двете специалности не допускат опит в работата на Министерство на вътрешните работи, задоволителен да съветваш някогашен вътрешен министър.

 

Все отново Наумов има някакъв опит с вътрешната сигурност, въпреки и скръбен. Малко прочут факт е, че през 2007 година, Георги Наумов е разследван от Министерство на вътрешните работи за убийството на горския жандарм от Дупница Александър Няголов. В последна сметка виновността поема брат му Петър, въпреки очевидци да настояват, че точно той нанася един от съдбовните удари с нож.

 

До кървавия случай се стига, откакто две групи младежи се спречкват в Градската градина вечерта преди убийството поради момиче. На идващия ден враждуващите компании си уговорили среща-реванш в двора на гимназията по Механотехника. Двама от нападнатите предната вечер младежи Владимир Кацаров и Петър Няголов извикали за поддръжка бащите си – горските стражари Александър Няголов и Владимир Кацаров. Въпреки опитите на възрастните мъже да успокоят пристрастеностите, боят се възобновява, а в разразилото се меле, Александър Няголов е наръган с нож и издъхва в болничното заведение.

При аутопсията излиза наяве, че мъжът има две рани – в гърдите и гърба.

 

На разпита участници в мелето описват пред криминалистите, че ударите са нанесени от братята Георги и Петър Наумови. Разказите им са повторени и на самото дело, само че в последна сметка съдът приема, че съдбовна е единствено едната рана – тази в гърдите, нанесена от Петър, която визира сърцето и го осъжда на 7 години затвор. Георги, който е подстрекател на багра и също е наръгал горския жандарм Петър Няголов, въпреки и не съдбовно, не получава никакво наказване, оплаква се преди няколко години Любомир Няголов, наследник на починалия горски жандарм.

 

Повод за повдигането на тематиката става включването през 2019 година в листите на ГЕРБ за общински съветници в Дупница на Георги Наумов. По това време братът палач Петър към този момент е излязъл от пандиза и интензивно пропагандира по улиците на града за Георги. На едно от мероприятията касапинът се засича с Любомир Няголов, който е покъртен от обстоятелството, че индивидът, виновен за багра, довел до гибелта на татко му, ще става консултант.

 

Опитите му да запознае дупнишката конструкция на ГЕРБ с нелицеприятните обстоятелства от биографията на техния претендент са посрещнати с ледено безмълвие. Любомир даже е настоятелно посъветван да не помни за предишното. За това пък Георги Наумов става парламентарен консултант на Христо Терзийски, откакто съратникът му в спортния клуб – упрекнатият в педофилия  Даниел Александров е изстрелян като народен представител и началник в ГЕРБ-София. В Дупница се питат, с какво тъкмо Наумов е спечелил благоразположението на Терзийски, който като някогашен вътрешен министър би трябвало да ревизира съвършено фрагментите.

Инфо: Уикенд, crimesbg.com

Тагове: Дупница Първан Дангов кмет Методи Чимев Георги Наумов ГЕРБ Христо Терзийски
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР